Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Формула 1. Перезавантаження

Формула 1. Перезавантаження

16 лютого 2010 | 11:59

Телеканал К1 з гордістю повідомляє, що у 2010 році його глядачі стануть свідками незабутнього та ексклюзивного видовища – 13 та 14 березня стартує 61-й чемпіонат з Королівських автоперегонів "Формула 1"!

В цьому сезоні фанати найшвидших перегонів у світі знову побачать серйозні зміни в регламенті – Формула 1 в міжсезоння пережила своєрідне перезавантаження. Команди відмовилися від технології KERS, боліди "погладшали", а гонки тепер будуть проходити без дозаправок – пілоти стартуватимуть з "зайвими" 200 кг пального на борту! Але піт-стопи на заміну гуми залишаються, що зробить стратегію перегонів ще більш непередбачуваною – вже в міжсезоння команди навчилися замінювати колеса менше ніж за 4 секунди!

Проте найбільші зміни 2010 року стосуються складу учасників – на старт першого Гран Прі в Бахрейні мають вийти 26 пілотів з 13 команд! І серед них буде… семиразовий чемпіон світу, неперевершений Міхаель Шумахер! Так, Червоний Барон після трирічної перерви повертається у перегони. І повертається не з "рідною" стайнею Ferrari, а разом з відродженими "срібними стрілами" - вперше з 1955-го року на старт Гран Прі вийде заводська команда Mercedes, яка виникла на базі тріумфаторів 2009-го року команди Brawn GP! Крім того, в пелотоні з’явилося ще одне легендарне ім’я – повертається команда Lotus!

Таким чином, на старт нового сезону вийдуть одразу чотири чемпіона світу – крім Шумахера, це минулорічний тріумфатор Дженсон Баттон та його новий напарник, Л’юїс Хемілтон – команда McLaren зібрала у своєму складі чемпіонів двох останніх сезонів! Не забуваємо про Фернадо Алонсо – дворазового чемпіона, який з цього року одягся в червоні кольори команди Ferrari і разом з Феліпе Массою складе ще один супер-дует сучасної Ф1. Додайте сюди Себаст’яна Феттеля з Red Bull Racing та Ніко Росберга, який отримав шанс позмагатися з самим Шумахером у його команді, і отримаєте вибуховий коктейль молодості, досвіду, майстерності та швидкості!

Максим Подзігун, коментатор:

- Чотири місяці міжсезоння позаду, і ось, нарешті, я маю нагоду запросити вас, шановні фанати Формули 1 на відкриття нового сезону в Королівських перегонах. Цей рік обіцяє нам незабутні емоції – це гарантують як зміни в регламенті, так і «повернення десятиріччя» - Міхаель Шумахер кидає виклик молодим талантам сучасної Ф1 і у віці 41 року знову вийде на старт чемпіонату! Вмощуйтесь зручніше і вмикайте К1 – на нас чекають незабутні 19 Гран Прі 2010 року, включаючи дебютний етап в Південній Кореї! Чи варто нагадувати, що усі кваліфікації та гонки ви побачите виключно у прямому ефірі!

Розклад змагань на 2010 рік:

12-14 березня - Гран Прі Бахрейну
26-28 березня - Гран Прі Австралії
2-4 квітня –Гран Прі Малайзії
16-18 квітня - Гран Прі Китаю
7-9 травня  - Гран Прі Іспанії
13-16 травня – Гран Прі Монако
28-30 травня  – Гран Прі Туреччини
11-13 червня – Гран Прі Канади
25-27 червня - Гран Прі Європи
9-11 липня - Гран Прі Британії
3-25 липня Гран Прі Німеччини
30 липня-1 серпня - Гран Прі Угорщини
27-29 серпня – Гран Прі Бельгії
10-12 вересня -  Гран Прі Італії
24-26 вересня - Гран Прі Сингапуру
8-10 жовтня - Гран Прі Японії
22-24 жовтня - Гран Прі  Кореї
5-7 листопада - Гран Прі Бразилії
12-14 листопада - Гран Прі Абу Дабі

Телепрограма