Головна Мапа сайту Контакти
RSS
1 квітня 2009
Один день. Спорт

Збірна України розгромила збірну Англії - 9:2

21:04

Збірна України з футболу здобула найбільшу перемогу у своїй історії. Підопічні Олексія Михайличенка сенсаційно розгромили збірну Англії - 9:2. До того ж зробили це на легендарному "Вемблі" - Мецці британського футболу. Такого сорому англійці не знали з 1954-го року. Тоді винахідників футболу принизила збірна Угорщини. І рахунок був не менш ганебним - 1:7. За сучасними подіями на "Вемблі" стежив Дмитро Євчин.

Тільки з третьої спроби збірна України розібралася з англійцями. Два попередні матчі, щоправда товариські, українці програли, до того ж "у суху". Сьогодні на "Вемблі" був зовсім інший поєдинок.

Вже перша атака завершилась голом. Шевченко віддав передачу Вороніну і кращий бомбардир "Герти" вивів збірну України уперед. Незабаром нападники помінялись ролями. Цього разу Воронін асистував колезі з "Мілана". Шевченко без труднощів обіграв голкіпера. Такий початок матчу приголомшив англійців.

Першим зі ступору вийшов Вейн Руні. Форвард "Манчестер Юнайтед" самотужки обійшов весь захист, і у команди Фабіо Капелло з'явився шанс виправити становище. Щоправда ще до перерви британців знову поставили на місце. Шевченко з кількох метрів переправив м'яч у ворота. Остання надія у господарів поля з'явилась наприкінці тайму, після того як Бекхем впритул розстріляв П'ятова - 2:3.

Здавалося, інтрига відродилася, однак після перерви збірна України заграла іще краще. Про те, щоб англійці відігрались, навіть не йшлося. Програти бодай гідно в присутності 90 тисяч уболівальників стало першочерговим завданням. Однак не судилося. Воронін та Шевченко були в ударі. Іще шість м'ячів побували у воротах Джеймса. Нападники збірної України забивали як завгодно. А одного разу Воронін виграв навіть боротьбу у повітрі.

У підсумку 9:2 - на користь українців. 4 голи на свій рахунок записав Шевченко та ще 5 - Воронін - це рекорди національної команди. Проте героями поєдинку стали не лише форварди, а півзахисники. Назаренко та Тимощук не припустилися жодної помилки у матчі.        

Сергій Назаренко, гравець збірної України з футболу:

- Я думаю, моментами хорошо играли. Может где-то такой сыгранности нет, но, в принципе, я думаю нормально сыграли.

Своєю чергою гра Анатолія Тимощука вразила навіть англійських уболівальників.

Анатолій Тимощук, гравець збірної України з футболу:

- Був такий момент, який все-таки звернув мою увагу. На українській мові був такий плакат. Вони раді мене бачити на їхньому стадіоні і привітання такі. Це було досить приємно і неочікувано для мене.

Після такої перемоги Україна - фаворит групи у боротьбі за путівку на Чемпіонат світу-2010.

:)

Дмитро Євчин, Сергій Килимник, К1.

Телепрограма