Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 травня 2009
Один день. Спорт

Світ очікує на фіналіста Кубку УЄФА

21:06

Стамбул - в очікуванні великого футболу. Найбільше місто Туреччини вдруге прийматиме фінал європейського турніру. 2005-го тут у вирішальному поєдинку Ліги Чемпіонів зійшлися "Мілан" та "Ліверпуль". Завтра на Олімпійському стадіоні - імені Ататюрка - у фіналі останнього Кубка УЄФА зійдуться донецький "Шахтар" та бременський "Вердер". Із чим підійшли обидва клуби до фінального поєдинку - знає Сергій Поліщук.

Гравці Шахтаря добре знають це поле. Ніби відчуваючи, що на турецькому стадіоні доведеться грати важливий матч, - два останні роки гірники проводили тут товариські поєдинки з Фенербахче. Ще один козир Шахтаря - успішна кар'єра Мірчу Луческу в турецьких чемпіонатах. Кілька років тому, під його керівництвом, золоті медалі вигравали Галатасарай та Бешикташ.

Мірча Луческу, головний тренер ФК "Шахтар":

- Впевнений - завтра на нас чекає захоплива гра з двома різними стилями. "Вердер" грає в атлетичний, атакувальний футбол. Стиль "Шахтаря" базується на техніці наших гравців. За рахунок цього ми спробуємо досягти переваги. А німці намагатимуться провокувати порушення та кутові, щоб використати свої козирі.

Кадрових проблем у Шахтаря практично немає. Через перебір жовтих карток гру пропустить тільки Томаш Хюбшман. Жадсон, який травмувався у кубковому матчі з Динамо, вже повернувся до загальної групи. Тож гірники у бойовому складі.

Даріо Срна, гравець ФК "Шахтар":

- Финал Кубка УЕФА - это игра моей жизни и наверное нашей команды игра. Я могу обещать Украине и Донецку, что будем стараться с первых и до последних минут отдаваться на 100 процентов на поле, чтобы привезти кубок в Донецк.

Більше проблем зі складом у "Вердера". Із різних причин завтра не гратимуть Дієго, Алмейда та Мартезакер. Сьогодні ще й стало відомо, що фінал пропустить капітан команди - Франк Бауман.

Томас Шааф, головний тренер ФК "Вердер":

- Це дуже суттєві втрати. Таких гравців нам навіть ніким замінити. Однак "Вердер" - вольова команда. Це показали півфінальні матчі проти Гамбурга. Для нас - цей матч надособливий. Ми здолали велику відстань - сподіваюся - останній крок буде переможний.

Додатковий стимул для перемоги у Кубку УЄФА для "Вердера" - не найкращий виступ у Чемпіонаті Німеччини. Останню гру команда програла. І зараз лише на десятому місці Бундесліги. Лише здобутий Євротрофей врятує не зовсім вдалий для Вердера сезон.

Сергій Поліщук - К1

Пряму трансляцію фінального матчу Кубка УЄФА між донецьким "Шахтарем" та бременським "Вердером" дивіться завтра о 21:20 на телеканалі "Інтер".

Телепрограма