Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 липня 2009
Один день. Спорт

Як пройшов 10-й етап "Формули-1"

21:02

"Макларен" знову в строю! Як пройшов 10-й етап "Формули-1" без віце-чемпіона та чому наступного разу одна зі стаєнь взагалі не вийде на трек - далі в сюжеті.

Угорський етап перевернув усе догори дригом. Напевне, найбільший сюрприз зробив чинний чемпіон "Формули-1" Льюїс Гемільтон. Погляньте, як він на старті, немов стоячих, обійшов обох пілотів "Ред Бул" і опинився позаду Алонсо, котрий стартував з поула. Щоправда, ненадовго. Практично всі, хто міг претендувати на перемогу, окрім британця з "Макларен", до фінішу так і не доїхали. А "срібні стріли" несподівано навіть для себе показали, що вони знову на коні.

Льюїс Гемільтон, чемпіон світу ("Макларен"):

- Я був на треку, але пишаюся хлопцями, які працювали поза ним! Бо бачив, що кожен із них хотів перемоги не менше за мене. Вони не здалися і виграли! Машина стала швидшою, але ми не думали, що аж настільки, аби виграти!

Дворазовий чемпіон "Ф1" Фернандо Алонсо напередодні теж сумнівався, що зможе втриматись на верхівці. Як у воду дивився. Спочатку один із механіків на піт-стопі не докрутив гайку, і за мить праве переднє колесо продовжило перегони окремо від машини. Іспанець на трьох дошкутильгав до боксів, але потім відмова гідравліки поставила хрест на сподіваннях "Рено". За недбальство стайню дискваліфікували на наступний етап. Підвела техніка і Себастьяна Феттеля з "Ред Бул". Але не без допомоги суперників - на першому повороті Кімі Райконен злегка штовхнув болід німця. Синє авто розвалилося через 30 кіл. А Райконен вибив для себе 2-гу позицію - це найкращий результат для "Феррарі" у сезоні.

Кімі Райконен, пілот "Формули-1" ("Феррарі"):

- Я навіть не помітив, що зачепив когось. Я був поміж ними, думаю, це був Веббер, або хтось інший. Але я нічого не помітив. Тільки коли ви мені сказали.

Володар третього місця - Марк Веббер - ледь не помстився фіну за свого напарника, коли виїжджав із боксів, майже налетів на "Феррарі". Чинний лідер перегонів Дженсон Баттон із "Браун Джи-Пі" був значно обережніший, але це особливо не допомогло. Конкуренти вдосконалили свої автівки, і тепер стайня Роса Брауна вже не така потужна. Хоча й продовжує очолювати командний залік. На 2-й сходинці "Ред Бул", а слідом вирвалися "Феррарі". Серед пілотів суттєвіші зміни - Баттон усе ще перший, а от на друге місце вийшов Веббер, помінявшись із Феттелем. Той - третій. Не змінив позиції Барікелло. А от Ніко Росберг з "Вільямс" пробився у першу п'ятірку.

Телепрограма