Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 вересня 2009
Один день. Спорт

Європейські тренери звільняються після поразок збірних

21:06

Після закінчення восьмого туру відбору до світової першості серед європейських команд одразу дві національні збірні залишилися без головного тренера. Наставник збірної Бельгії Франк Веркотерен і тренер поляків Лео Бенхаккер були звільнені після поразок від збірних Вірменії та Словенії відповідно. Ці невдачі позбавили Бельгію та Польщу навіть теоретичних шансів на поїздку до Південної Африки. Про найцікавіші матчі відбірного циклу - далі в спортогляді Сергія Поліщука.

Англія - Хорватія 5:1, відбір до ЧС-2010

Підопічні Фабіо Капелло гідно відповіли хорватам за поразку дворічної давнини, яка не дозволила англійцям потрапити на Чемпіонат Європи. Британці забивали на будь-який смак. Уже на 18-й хвилині рахунок був 2:0. У господарів відзначилися Лемпард і Джерард. Після переви обидва півзахисники збірної Англії оформили по дублю. Хорвати спромоглися лише на один гол у відповідь. Це Едуардо вколотив м'яч у ворота. Однак голкіпер хорватів подарував британцям ще одну можливість забити. Її із вдячністю використав Руні. Останній гол англійців особливо потішив Капелло.

Сербія - Франція 1:1, відбір до ЧС-2010

Французи не спромоглися наблизитись до лідерів турнірної таблиці - збірної Сербії. Очне протистояння французів із балканцями переможця не виявило. Серби були дуже близькі до того, аби достроково забезпечити собі місце на світовій першості наступного року. Після порушення правил у штрафному майданчику Міляш чітко реалізував пенальті. Однак підопічних Доменека пропущений гол не засмутив. У черговій атаці Анелька пробив по воротах балканців. Голкіпер удар парирував, але Анрі вчасно опинився у штрафному майданчику і переправив м'яч у ворота. Ця нічия залишає збірній Сербії більше шансів на перше місце в групі.

Бразилія - Чилі 4:2, відбір до ЧС-2010

А от у південно-американській групі, схоже, ніхто на завадить бразильцям з першого місця потрапити на мундіаль. Перегравши основних конкурентів - чилійців, пентакампеоне здобули 11-ту перемогу поспіль. Щоправда, на початку другого тайму рахунок у грі був нічийним - 2:2. Однак за п'ятнадцять хвилин до закінчення гри форвард Вільярреалу - Нілмар забив ще два голи у ворота команди Чилі, оформивши таким чином хет-трик. Остаточний рахунок 4:2. Окрім бразильців поки що жодна команда не вирішила питання виходу на світову першість.

Телепрограма