Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 червня 2009
Один день. Україна

Генпрокуратура спростовує офіційну версію "депутатського сафарі"

21:13

Непрозоре слідство. Віктор Ющенко заявляє про спроби вплинути на слідство у справі про вбивство Валерія Олійника. Президент стежить за перебігом розслідування і наголошує, що у справі не повинно залишитись білих плям - злодіїв слід покарати - незалежно від політичного статусу. Вже допитали понад 750 людей. Їхні свідчення вказують на те, що керівник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський та прокурор того ж району Євген Горбенко - причетні до вбивства. Прокуратура поступово оприлюднює нові подробиці слідства.

Ренат Кузьмін, заступник генпрокурора України:

- Сегодня мы можем утверждать, что версия официально озвученная не соответствует действительности мы можем утверждать что человек был убит из гладкоствольного оружия. Мы можем утверждать, что этот человек сам себя не ранил, сам в себя не стрелял, и я скажу больше - этот человек не стрелял. Проведенные исследования показали - это человек в руках не держал оружия и не стрелял из него.

Один із головних фігурантів "голованівського вбивства" - Віктор Лозинський - зараз проходить у справі як свідок, а не як підозрюваний. Слідчим "заважає" його депутатська недоторканність. Рішення про позбавлення імунітету бютівця Віктора Лозинського ухвалить генпрокурор Олександр Медведько, сьогодні він повернувся з відпустки.

Телепрограма