Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 липня 2009
Один день. Україна
Розслідування:

Родина військового аташе Бельгії зі скандалом залишила орендоване помешкання

22:05

Минулого тижня журналісти К1 відгукнулися на листа від наших глядачів. У п'ятницю вийшов сюжет про збитки, яких завдав військовий аташе королівства Бельгії за час оренди приватної садиби на околиці Києва. Вже за кілька хвилин після того, як матеріал вийшов у ефір, господарям оселі повідомили, що родина бельгійця Руді Валравенса готова залишити помешкання. Тетяна Козирєва була однією з перших, хто переступив поріг будинку, коли господарі отримали ключі від орендаторів. Скільки проблем залишив аташе - дивіться далі у сюжеті.

Через головний вхід господарів не пустили. Чому - покажемо пізніше, а поки ж усе по порядку. Біля воріт Завадських зустрічають охоронці підрозділу "Титан". Пускають лише власницю дому.

Валентина Завадська, власниця будинку:

- Я хозяйка этого дома. Я хочу зайти туда с моим мужем, с дочкой, с моими гостями.

Врешті-решт до господарів вийшов чоловік, що назвався адвокатом, щоправда, ніяких документів не показав. За присутності дружини Руді Валравенса знімати не дозволяє.

Тож наша камера залишається за воротами. Натомість гостинний прийом орендарів зняла дочка Валентини Завадської - Тетяна.

Після інциденту просимо автора прокоментувати відзняте відео.

Тетяна Нагорна, дочка власниці будинку:

- Она мне запрещает входить. Охрана хватает меня за руки. Вот она ударила по камере. И стоит издевается.

Повернувши ключі, дружина військового аташе їде геть у супроводі чоловіків у бронежилетах. Віддавати борги відмовляється.

Гоcподарі обходять територію. Біля головного входу сходи розбиті.

Валентина Завадська, власниця будинку:

- Вот это то, почему нас не пустили - вот почему мы вошли через ворота. Там след как от пули или удар специальным чем-то. Здесь все было в подсветке - там, где сейчас висят провода, это когда-то было газонами. Год назад, это было всего лишь год назад.

Для порівняння маємо фотографії, які господарі зробили перед тим, як здавати будинок в оренду.

Валентина Завадська, власниця будинку:

- Кожаный диван перетянули дерматином. Диван перетянули. Его погрызли собаки. Раньше он стоял у меня в доме.

У самому ж будинку орендарі перед від'їздом навіть встигли прибрати і зробити косметичний ремонт.

Валентина Завадська, власниця будинку:

- Вот они попытались позамазывать непонятно чем. Нашлепки уже слазят. Эти все куски были выгрызены, вот эти все куски были выдраны. Обратите внимание на нововведения - вот такие калитки набиты по всем лестницам. Видимо, чтобы дети не заходили. Вот еще - они сняли, такое вот осталось. Там и игрушки, и картинки - все прибивалось. Вот так вот было по всему дому.

Занедбана кухня, у спальні гарнітур побитий, у ванній відірвані дверцята від мийки. На другому поверсі не вмикається світло.

Валентина Завадська, власниця будинку:

- На газовом редукторе замок сорван, газ тоже не работает. Ну и слава Богу, дом приняли - теперь начнем его капитально ремонтировать.

Після орендарів з Бельгії господарі здавати будинок більше не будуть. А до Руді Валравенса родина Завадських позиватиметься до Міжнародного суду.

Тетяна Козирєва, Вадим Свиридонов, К1.

Телепрограма