Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 липня 2009
Один день. Україна

До України завітав Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил

22:07

До України завітав Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Сьогодні гостя зустрічали в Києві.

Патріарх одразу вирушив на Володимирську гірку. Тут на нього вже чекали кількасот вірян. На знак миру, святого духу і добробуту високий гість випустив у небо білих голубів. Біля пам'ятника рівноапостольному князю Володимиру високого гостя зустрів предстоятель Української православної церкви Володимир. Вони вшанували хрестителя Русі квітами та провели спільний молебень.

Святійший Патріарх Кирил, предстоятель Руської православної церкви:

- Вот если мы все вместе будем молиться для преодоления разделения, скорбей, конфронтации, тогда и будем иметь мирную, спокойную и радостную жизнь. Поэтому мой пасторский визит я везде буду сопровождать в первую очередь призывом к тому, чтобы мы больше на Бога надеялись, и чтобы своей горячей молитвой мы приклонили милость Бога нашего и к церкви, и к земле украинской.

З Володимирської гірки Святійший Патріарх поїхав до Києво-Печерської лаври. Тут до його приїзду виклали доріжку з трави і живих квітів. У Лаврі сьогодні відбулося засідання Священного синоду. Відтак Патріарх Московський і всієї Русі Кирил зустрівся з президентом України. Більше двох годин говорили про державно-церковні відносини в Україні та перспективи розвитку православ`я. По закінченню вшанували пам'ять загиблих біля меморіалу жертв Голодомору та поклали вінки до могили Невідомого солдата в парку Слави.

Телепрограма