Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 травня 2009
Один день. Світ

Довкола світу. На човні

21:09

Ми продовжуємо серіал "Довкола світу". Герой нашого наступного сюжету просто таки закоханий у море. Настільки, що готовий підкорювати водні простори на звичайному весловому човні. Павло Резвой у сімдесят планує перетнути найбільший та найсуворіший океан світу - Тихий.

Таким чином мореман встановить одразу два рекорди. Cтане найстаршою людиною, котрій це вдалося, та першою, яка на весловому човні перепливла - три океани Атлантичний, Індійський та Тихий. Із українським гребцем-відчайдухом познайомився Дмитро Євчин.

Дмитро Євчин, журналіст:

- Уявіть, що ваш відпочинок на воді подовжиться. А вам потрібно не переплисти затоку Дніпра, а подолати весь Тихий океан. Це близько 40-а тисяч кілометрів. На самоті серед води ви пробудете не одну добу, а півроку.

Аби пуститися в таку авантюру, - насамперед потрібно скласти маршрут. Цим і займається Павло Дмитрович. Планує піти шляхом італійського гребця Алекса Белліні.

Павло Рєзвой, мандрівник:

- Он обошел вот эти острова Туамоту, и в общем взял южнее всей этой массы. Опасность в том, что ночью может тебя поднести к какому-то тебя острову со стороны прибойной и ничего не сделаешь.

У грудні мореплавець розпочне подорож зі столиці Перу - Ліми. У мандрах океаном Рєзвой має здолати майже 40 тисяч кілометрів. Оминувши Великий Бар'єрний Риф, фінішує поблизу узбережжя Австралії у червні. 

У Тихому океані - це час тайфунів. Тому Рєзвому знадобиться човен з надзвичайно міцними бортами. Саме такий і споряджають у Канаді. Один тільки каркас коштує 11 тисяч євро. Це не просто пірога для риболовлі. На борту буде міні-камбуз, відсік для продуктів, сонячні батареї, опріснювач морської води, каюта для сну, і звичайно, GPS-навігатор, щоб не заблукати в океані. 

Павло Рєзвой, мандрівник:

- Сейчас утонуть в океане очень трудно, ну просто пропасть в океане. Если ты еще плаваешь в жилете. На протяжении суток тебя спасут, ну если акулы тебя не съедят.

Самому їсти теж щось потрібно. На континенті Рєзвой запасеться картоплею, цибулею, спеціями та сухим пайком. Все інше - дари моря.

Павло Рєзвой, мандрівник:

- Рыбалка, бесконечная рыбалка. То есть у меня всегда тянется леска, сзади за лодкой. Туда я наживляю летучую рыбку. Летучие рыбки за ночь падают так, как будто кто-кто бочку с килькой раскидал.

Летюча рибка - краща приманка, іноді на неї можна упіймати і ось таких чудовиськ. А з кухонного начиння - без примуса у морі робити нічого.

Павло Рєзвой, мандрівник:

- Очень быстро приловчаешься, примус держишь ногами. Здесь жиклер я увеличил, чтобы больше пламя было. Кастрюльку, я и жарил рыбу и варил ее.

Із рибою наодинці, і півроку самотності. Такі сантименти морського вовка не обходять.

Павло Рєзвой, мандрівник:

- Мне в море хорошо. То есть все эти вопросы со стороны журналистов. А как же одиночество. Оно не ощутимо. Во-первых, радио слушаешь в коротковолновом диапазоне.

На інше часу немає. По - перше потрібно виживати, а по-друге, довкола світ, котрий дивує навіть таких досвідчених мандрівників.

Павло Рєзвой, мандрівник:

- Потрясает грандиозность этого явления. Этот кит он мимо лодки проходит бесконечно долго. Вот эта лоснящаяся спина. Да, размеры такие, что смотришь и хочется сказать – Не может быть. Никак, как коровы. Никакой реакции, просто прошел мимо и все.

Дмитро Євчин, Максим Чеблін Олексій Шматов - К1.

Телепрограма