Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 травня 2009
Один день. Світ

Довкола світу. З табуретом

22:01

К1 продовжує серіал "Довкола світу". Сьогодні четверта серія - "З табуретом". Саме так подорожує до океанів група українських акторів. Якось на кухні вони сперечалися про те, що немає нічого неможливого. Не виняток - і спроба віднести до чотирьох океанів чотири кухонні табурети.

Мандрівники вже встановили пам'ятник українським табуретам на березі Атлантичного, Індійського та Північного Льодовитого океанів. На черзі - Тихий. Дарина Горова спробувала відтворити мандрівку в межах Києва.

Мета мандрівників - дійти до океану і встановити на узбережжі табурет.

Вони молоді, і світ їм відкрито. Захотіли - помандрували до чотирьох океанів.

Насправді пам'ятник табурету - це лише кумедний привід. Головне: цікаві враження, гігабайти відео і нові друзі.

Спочатку була подорож Європою до Атлантичного океану. Сподобалося, вирушили до Індійського: через Росію, Монголію, Китай, Тибет, Непал, Індію і Шрі-Ланку. Втретє подалися до Північного Льодовитого: Білорусь - Балтія - Росія - Фінляндія - Норвегія - архіпелаг Шпіцберген.

Ось це - саме той табурет. Останній із чотирьох. Через деякий час його зацементують на березі Тихого океану. Зараз ми спробуємо відтворити цей процес.

Щоправда, до водойми ми будемо йти не три місяці й за плечима буде не по 40 кілограмів.

Леонід Кантер, ініціатор акції:

- Починаючи від ліхтарика і чашки, ножика, казанки, намети, спальні мішки. Це зимовий період, ну як зимовий, тобто, це весняний період, але весняний період в Монголії і на Тибеті - це до -20, тобто спальники повинні бути відповідні.

У таких мандрах не йдеться про комфорт. У монгольській пустелі немає розкішних готелів. Не зупинялися в них мандрівники і у великих містах. В гості завжди радо запрошували місцеві, цікавилися, що треба, допомагали.

Леонід Кантер, ініціатор акції:

- Їли борошно і пили з річок воду. Таке було. Але зате були дні, коли ми їли лобстерів такого розміру на Шрі-Ланці. Нам капітан наловив в океані. Свіжак такий, з маслом і ананасами, так що день на день не приходиться.

На великих площах актори показували свої вистави. У них немає слів - самі жести. А до потрібного місця мандрівники добиралися, як доведеться: коли автостопом, коли на верблюдах, а коли й пішки. Головне - не загубити табурет.

Леонід Кантер, ініціатор акції:

- У нас такий графік: табуретні дні, тобто кожен по черзі несе табурет, чергує начебто з ним. Він його доглядає. Якщо повезло, ти там цілий день, я не знаю, в якомусь місті зупинився в хаті, можна його покласти. Супер - це просто щасливчик. А буває цілий день на рюкзаку тягнеш.

Деколи група ділилася і подорожувала парами.

Леонід Кантер, ініціатор акції:

- Це дуже корисно. На три-чотири дні розділялися. Ну сімейні, я ж кажу. Тобто як? Ти дуже-дуже, ну дуже людину любиш. Особливо, коли пару днів не бачиш. От тоді ще краще.

А найбільшу полегкість відчували, коли табурет нарешті опинявся на березі океану. Тоді місія таки виконана!

Леонід Кантер, ініціатор акції:

- Ось приблизно так ми його ставимо на березі океану, тут замуровуємо ніжки в цемент, вішаємо якусь табличку, що це експедиція через такі-то країни, ось так сідаємо і дивимось на океан.

Дарина Горова, В'ячеслав Фролов, К1.

Із фотоапаратом у руках, або знімок на пам'ять. Завтра ми завершуємо серіал "Довкола світу". Герой останньої історії - мандрівник, для якого кожна подорож - це полювання на світлини. "В об'єктиві" - дивіться завтра о 21:30 в "Одному дні".

Телепрограма