Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 червня 2009
Один день. Світ

Встановлене місце падіння французького літака

21:10

Встановлене точне місце падіння французького аеробуса, який зник із радарів добу тому. Це північний схід Бразилії. Звідти до служби стеження за польотами компанії Ейрфранс - надходили останні автоматичні повідомлення - спершу про коротке замикання, потім - про розгерметизацію та відмову бортових комп'ютерів. Найближче місто - Форталеза на узбережжі Атлантичного океану. Саме в цих водах Повітряно-морські сили Бразилії знайшли уламки літака та авіаційні крісла. Припускають, що вони - зі зниклого лайнера. Шансів знайти живих людей - майже не лишилось. Нагадаю, на борту перебували 228 пасажирів, українців серед них немає.

Британка Патриція Коклі ще сподівається додзвонитися до свого чоловіка. АджЕ поки немає підтвердження, що в океані знайшли уламки саме аеробуса - офіційно немає і загиблих.

Патриція Коклі, дружина пасажира рейсу 447:

- Вчора я телефонувала йому і йшов виклик. Мабуть, вони не були на морському дні, якщо телефон дзвонив. Я сподіваюся. Але сьогодні надії вже менше.

Пошукова група вже побачила в Атлантичному океані пляму мастила, металеві уламки і авіаційні крісла - але потрібно знайти фрагменти корпусу із серійним номером літака. Тільки тоді можна буде напевно сказати, що Аеробус впав у воду.

Жоржі Амарал, полковник ВПС Бразилії:

- Я не можу підтвердити, що це уламки літака Ейр Франс. Ми досі вважаємо, що лайнер зник, тому що знайдених фрагментів не ідентифікували. Ми повинні визначити, чи належали вони лайнеру Ейр Франс.

Лайнер зник з радарів за тисячу двісті кілометрів від бразильського узбережжя. Екіпаж повідомив про турбулентність, але сигналу сос не було - автоматика сама надіслала повідомлення про проблеми на борту. Через блискавку - це основна версія, але не остаточна.

Ерік Деріврі, речник спілки пілотів національних авіаліній Франції:

- Майже щодня десь у світі блискавка влучає у літак, але це не може зруйнувати лайнер. Це може спричинити більш-менш серйозні ушкодження, але знищити літак - ні.

Із літака надійшли сигнали про коротке замикання, розгерметизацію і відмову бортових комп'ютерів. У місці, де рейс 447 востаннє вийшов на зв'язок, глибина океану сягає чотирьох з половиною кілометрів.

Телепрограма