Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 червня 2009
Один день. Світ

Зарядки для мобільників стануть однаковими

21:07

Уже з наступного року зарядні пристрої для мобільних телефонів у ЄС - уніфікують. Європейська комісія і найбільші виробники - підписали меморандум про порозуміння. Із 2010-го - 90 відсотків телефонів випускатимуть із роз'ємом для міні USB-порту. Це буде зручніше і зменшить кількість відходів, адже зараз навіть справні зарядні пристрої викидають разом зі старим телефоном.

Гюнтер Верхойген, єврокомісар із питань промисловості:

- Меморандум про порозуміння підписали десять провідних компаній, яким належать 90 відсотків ринку мобільних телефонів у Євросоюзі. І мені видається цілком можливим запровадження не лише загальноєвропейських, а й загальносвітових стандартів зарядних пристроїв. Невдовзі ми розпочнемо переговори з компаніями США, Китаю, Індії та представниками інших великих ринків.

Мені здається, що ця новина чи не найкраща за рік у розділі Хайтек. Нарешті буде зроблено те, що вже давно напрошувалося. От у тебе дома скільки зарядних? Порахуємо: моя, дружини, сина - це три, точно пам'ятаю, що є ще пару телефонів, якими ми вже давно не користуємося, але викинути - шкода. До того ж якщо додати, gps, маленький дівіді, блютуз-гарнітуру, фотоапарат...Невже колись замість цього жмута дротів - буде лише один для всіх! Правда, не уявляю, що буде, коли він загубиться? Шукатимемо всією сім'єю!

Телепрограма