Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 серпня 2009
Один день. Світ

Південна Осетія закрила державний кордон із Грузією

22:05

Південна Осетія закрила державний кордон із Грузією. Таке розпорядження президента самопроголошеної республіки Едуарда Кокойти - нібито останнім часом почастішали випадки провокацій із грузинського боку. Загалом із наближенням річниці конфлікту між Грузією та Південною Осетією, обидві сторони регулярно звинувачують одна одну в перестрілках на кордоні. Оливи до вогню доливає і Москва.Керівництво збройних сил Росії заявило, що Грузія нарощує військову міць, і допомагають їй у цьому західні країни. Тбілісі всі звинувачення відкидає.

Анатолій Наговіцин, заступник начальника генерального штабу Збройних Сил Росії:

- Буквально через некоторое время соотношение сил - мы то в рамках договора стабилизировали ситуацию, договорились. А у Грузинов восстановление потенциала идет и очень высокими темпами, к сожалению.

Ека Ткешилашвілі, голова Ради Безпеки Грузії:

- В цьому можна звинуватити й саму Росію. Вона не розуміє, що Грузія цілком відкрита для міжнародної спільноти. У нас є угода з Європейським моніторинговим центром, за якою не маємо права відкривати нові військові бази чи навіть міліцейські відділки, без погодження з ним.

 

Телепрограма