Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 вересня 2009
Один день. Світ

Перегони на електромобілях у США

21:09

У Сполучених Штатах набирає популярності нова розвага - вуличні перегони на електро-автомобілях. Дозволяються будь-які технічні варіанти. Окрім бензинових моторів. Як це виглядає - дивіться далі.

Двигуни із громоподібним ревінням - і шалена швидкість. Саме задля цього ці люди приходять на вуличні перегони. А дехто навпаки - хоче побачити і почути майбутнє - безшумні електрокари.

Джо Рейс, механік:

- Люди регочуть і кепкують з електроавтомобілів. Їх зневажливо називають "візками для гольфу". Це не так. Просто погляньте на ці Тесли - вони "зроблять" і Феррарі.

Ентузіасти електрокарів завойовують популярність сотень і тисяч зацікавлених, демонструючи останні моделі, які можуть розігнатися до 180 кілометрів на годину. Вони також хвалять інші властивості електромобілів: низьку зношуваність, порівняно з двигунами внутрішнього згорання, і дешевизну зарядки - з цінами на бензин.

Енжі Грофф, власниця електромобіля:

- Я витрачаю на електромобіль 20 доларів на місяць. При цьому ми їздимо щодня і на будь-які відстані!

Однак є й недоліки. Спеціальні батареї коштують до 30ти тисяч доларів, а на одному заряді можна проїхати не більше кілька сот кілометрів. Однак прихильники електрокарів стверджують: все більше людей обиратимуть електрику. А коли виробники почнуть масовий випуск електромобілів - ціни на них підуть вниз.

Джеррі Ашер,Асоціація електромобілів Вашингтона:

- Екологічно чисті, заощадливі й електричні. Ми навіть можемо використовувати його величність сонячне світло і знову зробити цю країну енергетично незалежною.

А нещодавно електромобілі дістали підтримку американського уряду. Президент Обама оголосив, що з фонду стимулювання економіки 2 мільярда доларів - спрямують на будівництво фабрик з виробництва батарей і станцій підзарядки.

Телепрограма