Головна Мапа сайту Контакти
RSS
7 вересня 2009
Один день. Світ

Весь день у світі

21:21

До 9-ти людей зросла кількість загиблих унаслідок аварії пароплава на півдні Філіппін. А в Болгарії та Македонії оголошено жалобу за жертвами іншої аварії. Напередодні в Македонії загинуло 15-ть болгарських туристів. Подробиці цих подій - далі в нашому огляді.

Філіппіни

На цьому аматорському відео видно, як пасажири у надувних жилетах підіймаються в рятувальний човен. Більшість із них годинами дрейфували в холодній воді. Напередодні пасажирське судно із тисячею осіб на борту затонуло всього за кілька годин. Люди рятувалися, просто стрибаючи у воду. Наразі не знайшли тільки одного пасажира, понад 950-т осіб врятовані. Причини катастрофи - поки не встановлені.

Македонія

І стало відомо, що спричинило аварію катера у Македонії на Охридському озері. За попередньою версією - це порушення правил безпеки. Капітан судна та його помічник вже заарештовані. На борту катера було 57 людей, а витримати судно могло лише 43-рьох пасажирів. Нагадуємо, внаслідок аварії загинуло 15-ть людей - усі вони туристи з Болгарії. Відпливши від берега на 200-ті метрів, катер перевернувся і затонув. Хоча озеро не було дуже глибоке - всього 6-ть метрів, пасажири не врятувалися, бо не змогли вибратися з каюти.


Південна Корея

А південнокорейські рятувальники продовжують шукати людей, які зникли напередодні на кордоні між Південною та Північною Кореєю. Їх змило водою з річки Імджинган, що розділяє країни. 4-ро людей загинуло, 10-тьох вдалося врятувати, ще 6-ро вважаються зниклими безвісти. Офіційний Сеул звинувачує КНДР - паводок буцімто розпочався після того, як без попередження було відкрито північнокорейську дамбу.

Телепрограма