Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 вересня 2009
Один день. Світ

Венесуела визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії

21:15

Венесуела визнає незалежність Абхазії та Південної Осетії. Таку обіцянку дав президент країни Уго Чавес - Дмитру Медвєдєву на переговорах у Москві. Відсьогодні офіційний Каракас розпочне підготовку всіх необхідних юридичних процедур. Таким чином, Венесуела стане третьою країною, що визнає суверенність Абхазії та Південної Осетії після Росії та Нікарагуа. Решта держав вважають ці республіки невід'ємною частиною Грузії.

Уго Чавес, президент Венесуели:

- Я хочу скористатися нагодою і підтвердити, що Венесуела таки визнає незалежність Абхазії та Південної Осетії. І вже незабаром ми почнемо налагоджувати дипломатичні відносини з цими країнами.

Нагадаю, Росія і Венесуела вже давно підтримують дружні взаємини. За останні роки Каракас закупив російської зброї на суму понад 4 з половиною мільярда доларів. А після сьогоднішніх переговорів - Венесуела розраховує ще на сотню російських танків, причому йдеться про кредит на купівлю озброєння. Заява Венесуели обурила грузинське МЗС. Там впевнені, що рішення Чавеса скасують одразу після того, як країна обере нового президента.

Сергій Капанадзе, заступник міністра закордонних справ Грузії:

- У питанні визнання Південної Осетії та Абхазії уряд Росії та російські лідери опинилися в компанії двох диктаторів - Венесуели та Нікарагуа. Росія зазнала відвертої невдачі у спробі знайти союзників на міжнародній арені щодо визнання самопроголошених республік. А обіцянку Уго Чавеса, ми вважаємо, Росія купила за зброю та гроші.

Телепрограма