Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 вересня 2009
Один день. Світ

Весь день у світі

21:21

Та далеко не всі винаходи приносять гроші та славу. Так китайський винахідник Тао Сянлі все життя тяжко працює, а визнання обходить його стороною. Американець Тельман Кнудсон, аби уславитися - вирішив босоніж пробігти через усі Сполучені Штати Америки. А китаєць Пінпін, щоб стати відомим , взагалі нічого не робив.

Китай

Китаєць Пінпін уславився на весь світ 2007-го. Тоді його визнали найнижчою на землі людиною. До цього чоловік, зріст якого всього 73 сантиметри, був знаменитістю в містечку Баотоу. Там Пінпін мешкає й донині. У вільний від інтерв'ю час разом із братами та сестрами працює в сімейному ресторанчику - прибирає та подає склянки відвідувачам. Пінпін перестав рости, коли йому було 18-ть. Лікарі пояснюють це тим, що у нього проблеми з геном росту. Утім, сам Пінпін переконаний - не росте, бо багато палить - ще з семи років. Нині щоденна норма для 22-орічного китайця 1-на пачка цигарок.

А доморощений китайський винахідник Тао Сянлі поки лише мріє про славу. На його рахунку вже понад півсотні винаходів, утім, жоден із них поки ані слави, ані грошей не приніс. Зараз уся надія на цей підводний човен. Над ним Тао Сянлі працював 2 роки, а вклав у свій винахід понад 4-ри тисячі доларів. Човен важить 800-от кілограмів - із усілякого залізяччя Тао Сянлі зібрав його власноруч. 6-тиметровий корпус зроблений зі з'єднаних між собою бочок. Вирушити у далеке плавання винахідник поки не може - для цього потрібен спеціальний дозвіл. Тож поки випробовує човен на мілкому озерці в Пекіні. І чекає визнання та інвестицій.

США

А от американець Тельман Кнудсон за славою і грошима побіг босоніж. Він вирушив у марафон на 5-ть тисяч кілометрів через усі Сполучені Штати. Стартував у Нью-Йорку, а фінішувати збирається у Каліфорнії. На все про все босоногий бігун виділив собі 99-ть днів. Кнудсон переконаний - така оригінальна акція повинна зацікавити громадськість. Він сподівається заробити аж 100 мільйонів доларів. Усі зібрані гроші обіцяв віддати на добрі справи - допомогу безпритульній молоді.

Телепрограма