Головна Мапа сайту Контакти
RSS
7 вересня 2009
Один день. Спорт

Футбол: битви у групах

21:08

В одній із найсильніших за складом команд - першій групі - вже з'явився явний фаворит. Це збірна Данії. Підопічні Мортена Олсена закріпили свою очкову перевагу в матчі з португальцями. Досить довго скандинави вели в рахунку завдяки потужному удару Бендтнера. Однак наприкінці поєдинку позитивний результат не втримали, дозволивши відзначитись Лієдсону.

Втім, і цього має вистачити, аби втриматися на першому місці. А от на претендентів на другу сходинку чекає дуже нервова осінь. І Угорщина, і Швеція і Португалія йдуть майже ніздря в ніздрю.

Найслабша група 2 найімовірніше делегує до Африки швейцарців, які обіграли своїх головних конкурентів - греків. На вихід до плей-оф претендують ті ж елліни та латиші.

Історичний шанс уперше вийти на мундіаль мають словаки. У своєму секстеті вони впевнено тримаються на першій сходинці. Теоретичні шанси витіснити їх мають Північна Ірландія, Польща та Словенія.

У четвертій групі головна битва за прохідні місця ще попереду. Збірна Росії впевнено розгромила Ліхтенштейн і підібралася до лідерів - німців на відстань одного пункту.

Саме ці дві команди й поділять між собою перші дві сходинки. Фаворит у перегонах, звісно, бундестім, однак і росіяни так просто не здадуться. Мізерні шанси на вихід мають фіни. Решта команд уже давно без надії.

Чемпіони Європи - іспанці - каменя на камені не залишили від колись сильної Бельгії. Підопічні Дель Боске перемогли з розгромним рахунком - 5:0 і вже спокійно можуть пакувати валізи до ПАР. Таку збірну Іспанії навряд чи хтось спинить.

Порівняно недалеко від піренейців відійшли Боснія та Герцеговина, але в матчах, що залишились, балканці радше намагатимуться не підпустити до другого місця турків, ніж боротимуться за пряме попадання на чемпіонат світу.

Збірна Англії вже однією ногою на виході з групи 6. Офіційно оформити цю подію дружина Фабіо Капелло збирається вже в наступному матчі з хорватами. У попередньому відбірному циклі саме "картаті" не пустили британців на Євро-2008, тож перемога - це справа честі.

Такий настрій англійців на руку збірній України - жовто-сині мають однакову кількість пунктів із хорватами. Тож кожна втрата суперника тільки наближає підопічних Михайличенка до стадії плей-оф. Головне тут - самим не втрачати очок.

У групі 7 дуже несолодко перманентним фаворитам - французам. Галльські півні розкидаються очками направо і наліво. От і в матчі з румунами у себе вдома "триколірні" не змогли перемогти. Причому забивали і за себе, і за суперника. Спочатку відзначився Анрі, а потім за чужу збірну зіграв Ескюде, який зрізав м'яч у власні ворота.

Втратами французів вправно користуються серби, які закріплюються на першому місці. Зважаючи на щедрість французів, усі шанси на другу сходинку мають команди Австрії та Литви.

Повернення Кахи Каладзе до збірної Грузії вийшло жахливим. У матчі проти збірної Ітлаії капітан відзначився двома авто-гОлами. Причому, обидва м'ячі вийшли на диво естетичними.

Італійці очолюють 8 групу, в потилицю їм дихають ірландці. Теоретичні шанси на вихід мають і болгари.

Першою з європейських країн до чемпіонату світу вийшла збірна Нідерландів. 21 очко - і голландці недосяжні для суперників. Навряд чи хось завадить шотландцям стати другими.

Андрій Чернишков, К1.

Телепрограма