Головна Мапа сайту Контакти
RSS
7 вересня 2009
Один день. Спорт

Учасники "Шовкового шляху" успішно здолали третій етап

21:07

Три етапи "Шовкового шляху" позаду. Учасники ралі-рейду серії "Дакар" часу не гають. У суботу в Казані пройшло урочисте відкриття автомарафону. Тоді ж спортсмени позмагались у супер-спешалі і визначились зі стартовими позиціями. А вчора гонщики проїхали другий етап між Казанню та Бугурусланом. Українська команда Вадима Нестерчука завершила день із 24-им результатом. Натомість найкраща позиція серед вітчизняних гонщиків у дуету - Новіцький-Кондратьєв, вони 18-ті. Підсумки трьох діб ралі - підбивав Дмитро Євчин. 

Гонщики "Шовкового шляху" потрапили у східну казку. Принаймні церемонія відкриття ралі-рейду серії Дакар пройшла за феєричним сценарієм. Танці, яскраве шоу і навіть виступ канатохідця. На площі в Казані, востаннє цього тижня, пілоти насолоджувались цивілізованим відпочинком і налаштовувались на подорож.

Вадим Нестерчук, пілот української команди:

- Будет немножечко короче чем Дакар, не 14 дней, а восемь. Но по трассе, по спецучасткам, по километражу очень похоже на Дакар. Думаю гонка будет очень интересной и хорошей.

Рідні стіни допомагають. Не вірте. Сам прем'єр-мінстр Татарстану - Рустам Мініханов спростував старовинне прислів'я. КАМАЗ досвідченого ралійника став як укопаний саме на рідній землі. Вийшов із ладу радіатор, перегони для Мініханова завершились. Протилежні результати показує "Айвеко" Жерара де Рооя. Досвідчений дакарівський гонщик на "Шовковому шляху" не пропаде. Після другого етапу голландець ішов першим... Втім, як і Насер Аль-Аттія у класі автомобілів. Катарець випередив легендарного Карлоса Сайнса. Щоправда, іспанець програв супернику небагато - менше трьох хвилин.

Нассер Аль-Аттіях, учасник ралі "Шовковий шлях-2009":

- Завтра будуть два швидкісні етапи. Тому будь-яка втрата часу - критична. Зате буде цікаво. Ми стартуємо перші й попереду чиста траса. Ми немов піонери, а це завжди важко. Результатом задоволений.

Так завершився другий день ралі. Сьогодні ж на гонщиків чекала зміна ландшафту і навіть країни.

Третій етап "Шовкового шляху" розпочався з російського міста Бугуруслан Оренбурзької області. За добу екіпажі проїхали майже 650-т кілометрів, подолавши дві спецділянки. Гонщики перетнули кордон із Казахстаном і фінішували у місті Уральськ Західно-Казахстанської області.

Команда "Фольксваген Моторспорт" залишилась беззаперечним лідером. А найкращий серед найкращих - Усе той же Нассер Аль-Аттіях. Суперництво із партнером з команди Карлосом Сайнсом загострИлось. От тільки результат той же, іспанець поступається суперникові трьома хвилинами.

Карлос Сайнс, учасник ралі "Шовковий шлях-2009":

- Усе під контролем, усе добре. На першій спецділянці було забагато пилу. Тому ми й забарились і втратили кілька секунд. Зате на другій спецділянці під колесами було чисто.

У класі вантажівок теж воюють за кожен метр. У перегонах "важкої артилерії" навіть лідер змінився. Тепер уперед вирвався п'ятиразОвий переможець Дакару Володимир Чагін.

Володимир Чагін, учасник ралі "Шовковий шлях-2009":

- На первом нам не удалось его обогнать, ехали за его пылью. Но на втором приблизились уже максимально и воспользовавшись его штурманской ошибкой. Они стали не на ту дорогу, но сразу же вернулись, проехали, наверне,  метров сто. Но мы успели перед ними проскочить.

Подивіться, як усе було. Помилився штурман де Рооя. Поки голландці блукали казахськими степами, російський екіпаж обігнав конкурентів. Тепер у загальній кваліфікації Чагін випереджає суперників на дві з половиною хвилини. Українські гонщики залишились з чим і були. Принаймні екіпаж Новіцький-Кондратьєв втримав 18-у позицію. На одне місце донизу перемістилась команда Вадима Нестерчука. Українці 25-і.

Дмитро Євчин, К1

Телепрограма