Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 вересня 2009
Один день. Спорт

Українські регбісти збираються перейти у перший дівізіон

21:04

Велика мета стоїть і перед збірною України з регбі. Поки що українці набираються сил у другому європейському дивізіоні, однак уже в найближчому майбутньому готуються підвищити свій клас. Андрій Чернишков спробував дізнатися - чи відповідають поставлені цілі можливостям команди.

На перший погляд у цих здорованях важко розгледіти професійних спортсменів. Відсутність однакової екіпіровки ще більше закріплює це враження. Насправді ж усе зовсім навпаки. Вони не лише професіонали, а й гравці національної збірної з регбі. Зібралися в столиці перед важливою грою з поляками.

Андрій Чернишков, журналіст:

- Раніше на стадіоні "Спартак" готувалися майбутні олімпійці. Тепер це місце для видовищ. Одночасно тут можна побачити і гру збірної України і циркові вистави.

Регбісти - народ неговіркий і серйозний, тому на своєму сусідстві з шапіто загострювати увагу не люблять. Навіть не жартують на цю тему. Не до жартів українським збірникам і на тренуванні - наставники витискають з них останні сили.

Спортивна злість регбістам тільки на користь. Під час відпрацювання "сутички" вразливим глядачам близько до місця події краще не підходити. Тріщання кісток та ненормативна лексика - невід'ємна частина вправи.

На носі у збірної України важливий поєдинок з поляками, які з другого місця нашої групи буквально дихають жовто-синім у потилицю. Втім, особливо концентруватися на географічних сусідах українцям не варто. У такого суперника потрібно вигравати, адже цілі в команди набагато вищі.

Георгій Джангірян, президент федерації регбі України:

- Нам когда мы выйдем в дивизион А - там будут команды на голову выше чем Польша. Это команды и России и Грузии и Испания. Єто команды на порядок выше чем Польша.

У першому колі турніру українці вже обіграли Польщу на її полі - звідси і віра в те, що і в домашньому матчі звитяга нікуди не втече. Головне, щоби ця впевненість не зашкодила.

Андрій Чернишков, Сергій Килимник, К1.

Телепрограма