Головна Мапа сайту Контакти
RSS
1 червня 2009
Один день. Україна

Автошоу. Тюнінг та звук

22:03

Хто гучніше? Або національні змагання автомобільних аудіосистем. Ми завершуємо розповідь про автомобільний салон "СІА-2009". У вихідні до Києва з'їхалися сотні тюнінгованих авто. Водії хизувалися акустичними можливостями машин та дизайном салонів. Судді оцінювали якість звуку, тюнінг та ходові якості автівки, а Алла Щоличева вібрувала від децибелів.

Якщо від децибелів підстрибує пляшка - це погано зроблений звук. Так оцінюють влаштоване міні-шоу старожили змагань.

Тюнінг автомобіля для Вадима - це немов ремонт квартири. Свій "Ніссан" хлопець переоблаштовує вже чотири роки. Ніяк не може зупинитися.

Жовта шкіра в салоні, нові бампери, пороги та колеса. Окрема гордість - аудіосистема. 

З інструментами він забрався під капот. Від заводських деталей майже нічого не лишив.

З суворими обличчями судді оглядають внутрішній світ машин. Те, що сховано від очей, перевіряють за знімками. В кожного учасника має бути альбом.

Все аудіо-начиння в машині судді оцінюють за допомогою тестового диску. Тут записані гітара, скрипка та піаніно. Звук буде вважатися якісним, якщо система відтворить його якнайточніше і без шуму. Максимально наближено до реального звучання музичного інструменту.

Заради якісної музики він перетягнув салон страусячою шкірою. Адже рідне "вбрання" викривляло звук.

Геннадій Захарченко, учасник виставки:

- В дверях динамики стояли в нижнем положении, что было не очень удобно для звука. Для этого их подняли выше, чтобы звуковая сцена была максимально приподнятой вверх.

Тільки за комплект динаміків йому довелося віддати п'ять тисяч доларів. Мінімум деталей та максимум якості. Принцип, за яким Геннадій переобладнав своє авто.

Це "Крайслер" лише зовні. Всередині - казкове перетворення. У салоні тут зробили дорогоцінну інкрустацію. Все прикрасили камінням Сваровські та золотом. Родзинка салону - бар з випивкою і сигарами. Та дорога аудіосистема.

Антон Коростельов, учасник виставки:

- Это головное устройство мультимедийное, то есть как в домашнем кинотеатре идет 5 каналов и один центральный, второе головное устройство специально под SQ, под качество звука, от него работает только трехкомпонентный фронт и саб.

В багажнику теж прикрашена акустика. І надійний захист.

Таке перетворення "Крайслера" коштувало сто тисяч доларів.

Алла Щоличева, Василь Меновщиков, К1.

Телепрограма