Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 червня 2009
Один день. Україна

У Львові водії власноруч фарбують лежачих поліцейських

21:08

А у Львові натомість - борються з поліцейськими. Щоправда, лежачими. Львівські водії власним коштом купують фарбу і розмальовують їх відповідно до стандартів. Чому звичайні містяни беруться до того, на що у влади бракує коштів - дізнавалася Тетяна Козирєва.

Тетяна Козирєва, журналіст:

- Львівські автомобілісти не шкодують власних грошей та часу, аби позначити непомітних лежачих поліцейських.

Ось так - в уніформі державтоінспекції зі спеціальними орендованими знаками  - вони пофарбували вісім лежачих поліцейських. Обирали найбільш небезпечні - ті, біля яких автомобілісти залишають чимало деталей.  

Дмитро Левитський, член української ради автомобілістів:

- Тут, біля цих поліцейських, були от такі болти лежали від автобусів, чи від чого навіть не знаю. Просто були впечатані в асфальт. Ось, ось. Ну, не знаю, на машину тут, мабуть, не назбираєш! Ось, ось, о яка краса!

Поза увагою активістів не зосталися й новоспечені лежачі поліцейські. У Львові вони ростуть як гриби після дощу, позначають їх часто лише знаками. Та й ті - серед буйної лісової рослинності - зауважити непросто.

Ігор Сайко, член української ради автомобілістів:

- Вночі нарватися на такий лежачий поліцейський. Вдень ше можна його зауважити, а от уночі - це нереально. Їдучи минулого тижня по цій дорозі ти міг її проїхати спокійно зі швидкістю 40-60  км на годину і їдучи черговий раз машина несподівано злітає на трампліні і гепається в асфальт.

Фарбували і ті, у доцільності яких не впевнені. Серпантин, крутий підйом, переїзди зі знаком "стоп" не дають водіям розігнатися на цій дорозі, утім тут -  аж чотири поліцейські.

Начальник відділення організації дорожнього руху ДАЇ міста Львова нічого не має проти фарбування звичайними автомобілістами пристроїв обмеження швидкості руху.

Роман Лютий, начальник відділення організації дорожнього руху ДАІ (Львiв):

- То не зле, бо я знаю в нашої влади на таке завжди коштів бракує. Добре таке починання, бо знак знаком, а якщо його ще на дорозі видно, то це добре - не буде ушкоджень транспорту. 

Вони готові і далі витрачати власні гроші і час, аби уберегти свої автівки від нестандартних пристроїв. Щоправда, наступного разу фарбу придбають люмінесцентну і більш стійку до подряпин.

Тетяна Козирєва, Дмитро Поденко, К1.

Телепрограма