Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 червня 2009
Один день. Україна

Війна за Гідропарк

21:08

Війна між двома паркувальними підприємствами Києва за контроль над в'їздом на острів Гідропарк, може перерости у черговий корупційний скандал. Як з'ясувалося, конфлікт виник ще 15-ого березня цього року, у квітні переріс у відкрите протистояння двох підприємств. І лише зараз, після втягування у нього правоохоронців, набув розголосу. Що не поділили паркувальні підприємства і що знайшла міліція - знає Юрій Колесников.

Юрій Колесников, журналіст:

- Міські та районні паркувальники сперечаються за контроль над цим шлагбаумом. Війна за нього триває з квітня місяця.

Міське комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" намагається відібрати контроль над островом у районного - "Дніпропарксервісу". Напередодні у цей конфлікт втягнули правоохоронців. А все - через ось це разпорядження першого заступника голови столичної адміністрації Анатолія Голубченка. Його нам показали у дніпровському райвідділі міліції.

Сергій Міцюра, контролер ДКП "Дніпропарксервіс":

- Це вже 3-й чи 4-й конфлікт... десь в другій половині дня приїхали працівники дніпровського райвідділу і сказали, що ми тут уже не працюємо. Після чого я відмовився покидати робоче місце, мене забрали у територіальний відділ, де взяли пояснення.

Щойно міліціонери отримали копії дозвільних документів із Дніпровської районної адміністрації - контролерів відпустили. Тепер міліція радить обом сторонам звертатися до суду і з'ясовувати стосунки вже там.

Володимир Поліщук, начальник ЦГЗ ГУ МВС України у Києві:

- Цей конфлікт лежить в площині цивільно-правових стосунків. Київрада прийняла одне рішення, Дніпровська районна рада прийняла інше. І ті і інші хотіли надавати послуги із паркування автотранспорту.

Як пояснила нам депутат дніпровської районної ради Ірина Ігнатенко, Гідропарк - це лише одна спірна територія. А сам конфлікт між паркувальниками спалахнув через те, що не домовилися з депутатами району.

Ірина Ігнатенко, депутат Дніпровської районної РАДИ (Київ):

- Кілька разів було винесено рішення Комунального київського підприємства на сесію Дніпровської ради з проханням віддати територію Гідропарку, Труханового острова та нічних паркувальних майданчиків у дніпровському районі. Але це рішення не було підтримано депутатським корпусом дніпровського району.

Сторони не знайшли спільної мови через кошти, які район, на думку депутатів, недоотримував від "Київтранспарксервісу". У Дніпровському районі лише сім майданчиків контролює "Дніпропарксервіс". Під контролем їхніх опонентів - більше 20-ти. Однак лише за місяць із семи майданчиків перше підприємство здало до бюджету 29 тисяч гривень. Друге ж, - маючи понад 20-ть майданчиків, за весь 2008-й рік заробило у шість разів менше. Чому така різниця у прибутках двох підприємств? - наразі з'ясовує міліція.

Юрій Колесников, Павло Лисенко, Олексій Стеченко, К1.

Телепрограма