Головна Мапа сайту Контакти
RSS
1 липня 2009
Один день. Україна
Розслідування:

Рекламні міфи. Світ неону

22:02

Ми продовжуємо серіал “Рекламні міфи”. У попередніх серіях ми вже розповіли про те, де насправді знімають екзотичні країни для рекламних роликів, та показали, як працюють мерчандайзери у супермаркетах.

Сьогодні ж - серія про створення рекламних конструкцій. З яких матеріалів та за якими принципами роблять зовнішню рекламу, аби вона була максимально привабливою для потенційних покупців? Вони беруть розмірами і формами, світлом та кольором. У внутрішній світ зовнішньої реклами зазирнула Алла Щоличева.

Цей серіал не має на меті рекламувати будь-які бренди. Всі торговельні марки з'являються на екрані безкоштовно, винятково для інформування споживачів.

Ось це рекламна конструкція. Але їй не вистачає одного з головних компонентів - яскравого освітлення. Які ще технології використовують професіонали, щоб привернути нашу увагу?

Лабораторія неону - це серце зовнішньої реклами. Виробництво тут схоже на роботу в операційній.

Він легко скручує скляні трубки в баранячий ріг. Щоб так їх згинати, головне - не перегріти матеріалу. Яким кольором засяє ця дуга на готовій вивісці - Сергій може лише гадати.

Сергій Аніщенко, склодув:

- Два газа используются - аргон и неон. И при помощи этих газов в аргон добавляется ртуть, тридцать два цвета трубы, но в зависимости от двух газов они меняют эти цвета.

Далі з трубки викачують повітря, охолоджують і наповнюють газом.

Перед тим, як віддати деталь до іншого цеху, її кілька разів перевіряють. Тепер вона прослужить років зо тридцять.

А ця машина може виліпити з пластику будь-що. Зараз Олег чаклує над створенням рекламного світильника. Нагріти матеріал та надати йому форми - вся процедура займає три хвилини.

Тепер лишається обрізати зайве. На цьому агрегаті створюють чи не всі фігурні вивіски та конструкції.

Олег Кулешов, машиніст вакуум-формувальної машини:

- Деталь может формироваться на полный объем вот этого квадрата. То есть, это 1,5 на 2 метра. То есть, это, будем говорить, бассейн для ребенка.

З нього сходять плакати, банери і біг-борди. Це найбільший принтер для реклами. За лічені хвилини машина надрукує п’ятиметрову картину.

Андрій Дмитренко, сервісний інженер:

- Сейчас у нас закончилась печать. Сейчас мы его выводим дальше на печку. Она его высушивает до конца, и потом обрезаем, упаковываем.

Світло - двигун рекламної конструкції, впевнений Борис. Але вмонтовувати надто багато лампочок у новенький лайт-бокс не можна. Скільки їх буде - вирішують на консиліумі.

Сяючі рамки і ультрафіолетове чорнило. Щоб дивувати споживачів та заробляти гроші, рекламники невпинно вигадують нові й нові конструкції. Та якнайшвидше впроваджують це у масове виробництво.

Алла Щоличева, Сергій Дубінін, К1.

Телепрограма