Головна Мапа сайту Контакти
RSS
20 липня 2009
Один день. Україна

На Львівщині пройшов екстремальний вікенд

22:01

Екстремальний вікенд на Львівщині. Понад півсотні спеціально обладнаних позашляховиків з усієї України та близького зарубіжжя зібралися на міжнародному фестивалі "Кубок Тарака". Місце проведення вже традиційне - львівський танкодром. Про тих, хто марить грязюкою - далі Віталій Кубліков.

Цивілізована дорога не для них. Їх стихія - бездоріжжя. Саме тут, кажуть екстремали, починається справжній автомобільний драйв.

На все про все - 36 годин. За цей час треба взяти 80 контрольних точок. Від найпростіших до нереально складних.

Олександр Янчак приїхав підкорювати львівський танкодром на звичайному УАЗі. Купив "бобика" спеціально для таких змагань.

Олександр Янчак, джипер зі Львова:

- Машина практично стандартна. Замінена тільки резина, встановлені "лебідки" і повітроприймач. В принципі, УАЗ - така машина, що навіть у стандарті дозволяє дуже багато. А решта - то пілот, штурмани, спорядження.

А от білоруси прибули в Україну у бойовому складі. Післявоєнний ГАЗ утер носа багатьом учасникам. Машина виборсувалась із найбезвихідніших ситуацій. Хлопці кажуть - то лише на вигляд ГАЗ, секрет успіху - під капотом.

Виктор, джипер із Білорусі:

- Вообще мы переделали здесь очень много. Мерсовский двигатель у нас стоит. Мерседеса коробка передач, стоят военные портальные мосты УАЗовские.

Видовищне шоу показали і квадроциклісти. Ці дорослі іграшки не лише дорогі, а й небезпечні. Їзда на них - завжди на межі фолу. Утім, їхні власники зізнаються - це майже залежність.

Сергій Бондар, квадроцикліст із Червонограда:

- Я коли перший раз сів за квадроцикл - проїхався на ньому кілометрів з 10, покрутив пальцем біля скроні і сказав, що це просто... Можна загинути. А чим далі воно захопило, придбав свій. І от ми тут.

Більш вдалої траси на Львівщині для проведення джип-фестивалю годі було шукати - кажуть організатори. Тут усе сприяє автомобільному екстриму.

Андрій Юрченко, організатор джип-фестивалю:

- На Яворівському полігоні зустрічаються усі типи ґрунтів, що є в Україні. Є пісочки, є болота, є гірки невеличкі, є просто топі, можна просто потопити машину. Є все. І тут чисто. Не засмічено.

Беззаперечними лідерами цьогорічних змагань стали білоруси. Саме вони вибороли більшість призових місць. Нагороди традиційні - навігаційні системи та ліцензійні мапи.

З Львівщини Віталій Кубліков, Віталій Дорош, К1.

Телепрограма