Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 липня 2009
Один день. Україна

Чоловічі забавки. Машинки

22:02

К1 розпочинає новий серіал - "Чоловічі забавки". Хлопці цілими днями вдосконалюють свої машини, щоб поганяти по бездоріжжю. Як можна за кілька днів зібрати нову автівку, а потім за одну мить її розбити - знає наш кореспондент Веніамін Трубачов.

Вирізають кузов автомобіля. Щойно приварили новий силовий бампер і встановили лебідку, щоб у разі потреби витягувати машину. Прилаштували нові фари, купили потужніший генератор та безконтактне запалення. Друзі Андрій та Олексій копирсаються у деталях цілими днями. Лише заради того, аби максимально вдосконалити автомобіль.

Андрій Волковинський, джипер:

- Я с товарищем, мы любим путешествовать, любим ездить на рыбалку там, где как можно меньше людей, нетронутые места. В нетронутые места на обычной машине трудно доехать и, собственно, с этого началось наше увлечение.

Останні години роботи - встановлюють колеса. Вони вищі та ширші за стандартні. Також змінюють амортизатори з ресорами. Поставили навіть шноркель, щоб можна було долати глибокі броди. Половину всіх деталей виготовляють власноруч.

Олексій Воронов, джипер:

- Для экономии у нас стоит газобаллонное оборудование, учитывая кризис, вынуждены были пожертвовать частью багажника, зато имеем возможность на том же количестве денежных средств проехать то же расстояние.

Змінили гальмівну систему, встановили гідропідсилювач - тепер легко керувати на бездоріжжі.

Чоловічі забавки заводять навіть у ліс, куди можна доїхати лише на позашляховику. Легковикам тут не місце. Три безсонних ночі, проведених у гаражі - й від базової комплектації цього джипу залишається лише рама та елементи кузова. Тепер машиною можна і перед друзями похизуватись, і по бездоріжжю поганяти.

Під колесами замість асфальту пісок, в обличчя летить пил, а навколо - місця, де людська нога ще не ступала. Хлопці беруть участь в автоквесті. Треба знайти якомога більше прихованих точок.     

Загнати машину у багно й за кількадесят секунд витягти. Тому для кращої прохідності авто трохи підняли.

Хоча разом вдосконалюють машину та беруть участь у гонках на бездоріжжі лише рік. Але працюють злагоджено, бо один тут не впорається.    

Олексій Воронов, джипер:

- Раскрутились гайки, была вероятность потери колеса, причем все пять одновременно. Есть такое, что в тяжелом бездорожье по одной машине не ездят, как минимум три, что если застрял кто-то, кто-то должен спасать.

Гайки таки не витримали. На швидкості 80 кілометрів на годину відпадає заднє колесо, і машина летить у кювет. До цього теж треба бути готовим. Майстерність за кермом рятує хлопцям життя. Ось вона - справжня екстремальна розвага.    

Олексій Воронов, джипер:

- У нас впервые такое, просто мы первый раз перешли на следующий размер резины, и машина не проходила ходовых испытаний.

Тепер авто знову треба ремонтувати.

Сама автівка у базовому варіанті коштувала хлопцям близько 2-х тисяч доларів. Плюс лебідка обійшлась у тисячу, комплект гуми - ще дві, на усе начиння під капотом разом із ходовою витратили 4000 вічнозеленої валюти.

Хлопці збираються встановлювати якісніше обладнання, а відповідно - витрачати додаткові гроші. Щоб наступного разу знову випробовувати позашляховик на бездоріжжі, долати непрохідну багнюку та просто відпочивати з друзями на природі.

Веніамін Трубачов, Володимир Дєдов, К1.

- Ще раз переконалась у тому, які ви, чоловіки, дивні! Викинути дві тисячі на спеціальну гуму і при цьому "задля економії" переводити машину на газ! І взагалі - як можна витрачати стільки грошей на те, що рано чи пізно перетвориться на брухт, який знову доведеться ремонтувати.

- Олю, ну повинна ж бути у нас якась родзинка - от бодай така, чотириколісна. Але це не все, чим живе чоловіча половина нашої країни. Завтра ми розкажемо про те, як дорослі чоловіки граються у війнушку. Бігають лісами у військовій формі та з копією зброї вартістю дві тисячі доларів.

- Що ж, подивимось на ваших "тарганів". І ви теж не пропустіть - завтра о 21:30 продовження серіалу "Чоловічі забавки", серія - "Стрілялки".

Телепрограма