Головна Мапа сайту Контакти
RSS
31 липня 2009
Один день. Україна

Українські екстремали проїдуть Україною вздовж 49-ї паралелі

21:09

Замість дози нікотину - все ж таки краще доза адреналіну! Українські екстремали долають країну по одній паралелі і вирушають на пошуки нового туристичного маршруту. Розпочати мандрівку планують уже завтра в Луганській області. І максимально дотримуючись 49-ї паралелі, яка проходить через всю Україну і є найдовшою, за 10 днів фінішувати на Закарпатті. Наш кореспондент, Віталій Кубліков, сьогодні провів відчайдухів у дорогу.

Тарас Сотник, учасник експедиції "49 паралель":

- Ідея виникла з того, що в руки потрапили щоденники експедиції - журналістська робота, яка була проведена в далекому 66-му році.

Це Тарас розповідає про свого батька, який разом із товаришем-мотоциклом вирішив проїхати через всю Україну. При цьому тримаючись 49-ї паралелі. Та тоді не склалось - підвела техніка. Нині син хоче завершити справу батька.

Тарас Сотник, учасник експедиції "49 паралель":

- Було мало того, щоб їхати звичайними дорогами близько до 49-ї паралелі. Вирішили зробити більше, і проїхати максимально близько до 49-ї паралелі, використовуючи все, що поза дорогою.

Підготовка до експедиції почалася ще рік тому. За цей час вдалося удосконалити техніку, розшукати військові карти. Саме за ними учасники експедиції орієнтуватимуться на місцевості.

Олег Манзій, учасник експедиції "49 паралель":

- Фактично траса тільки прокладається. Вона існує віртуально, на картах. Десь пройдена мотоциклістами, велосипедистами, невеличкими ділянками.

Долати понад півтори тисячі кілометрів незвіданого досі маршруту львівські мандрівники будуть ось цими двома позашляховиками. Окрім них їхатимуть ще три екіпажі.

Одним із завдань екіпажів експедиції буде фіксація та закладка печаток 49-ї паралелі у місцях її перетину з меридіанами.

Стартуватиме команда на Державному східному кордоні. Фінішувати сподіваються вже на західній межі України.

Зі Львова Віталій Кубліков, Тарас Ткач, К1.

Телепрограма