Головна Мапа сайту Контакти
RSS
22 травня 2009
Один день. Україна

"Довкола світу". Навколо світу за півроку

21:08

Ми завершуємо серіал "Довкола світу". Сьогоднішня серія називається "В об'єктиві". Саме так - із фотоапаратом - світ об'їхав герой нашого наступного сюжету. Щоправда, на подорож він витратив не 80 днів, як герої відомого роману, а півроку: 13 країн, 30 перельотів, сотні годин очікування в аеропортах, на автобусних зупинках і митницях.

Андрій Вітер володіє англійською та іспанською, тому швидко знаходив спільну мову з місцевими, шукав провідників і попутників. Захопливі історії про подорож - слухала Дарина Горова.

Був вибір: купити квартиру чи вирушити в довколосвітню подорож. На квартиру ще зароблю, - подумав він і подався у мандри. В багажі - тільки дві футболки, джинси і вісім кілограмів техніки. Повернувся з гігабайтами фотографій і годинами спогадів.

На Кариби мандрівник прилетів із Мадрида. І пробув там два місяці.

Андрій Вітер, мандрівник:

- Приходилось там питаться, чем получится. В Карибах, там на море, там одно было, у индейцев - там другое. Ну выживал я только на фруктах.

З країн Карибського басейну Андрій подався до Латинської Америки. Проїхав її всю. Припали до душі веселі люди і сонячний клімат.

Ціни в Латинській Америці приємно вразили. Найдешевший нічліг обійшовся у два долари. Але бувало, що ночувати доводилося на вулиці - накрився рюкзаком, обійняв ноутбук і заснув.

Андрій Вітер, мандрівник:

- Получилась такая ситуация, что я был в пустыне между трех стран: Боливия. Аргентина и Чили. И ни в одну из этих стран меня не пускали, потому что у меня не было визы. И в результате я там как-то на границе с Чили переночевал.

З Південної Америки Андрій через Нову Зеландію вилетів до Австралії. У Сіднеї пробув лише три дні.

Андрій Вітер, мандрівник:

- Австралия - она слишком вся чистая, слишком правильная, вся очень практичная.

Наступними пунктами стали Таїланд та Індія. Тут Вітер подорожував місяць.

Андрій Вітер, мандрівник:

- Куба и Индия - именно те две страны, где я чувствую себя комфортно, дома.

В Україну мандрівник повернувся з Азії. Подорож тривала півроку. Він уже почав писати художню книжку, а наступного тижня в Хмельницькому презентує фотовиставку.

Дарина Горова, журналіст:

- Після подорожі Андрій зробив висновок: щастям краще ділити з кимось. І запланував: коли у нього з цим кимось з'явиться син, настане час і скаже йому: "В тебе є півроку, трохи грошей і карта світу. Вперед!"

Дарина Горова, Олексій Шматов, К1.

Телепрограма