Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 червня 2009
Один день. Україна
Розслідування:

"Чорні квадрати". Вбивство заради квартири

21:11

А для наступних наших героїв - вбивство - не мета, а лише засіб. Важко повірити, але іноді будинки та квартири дорожчі за життя рідних. Син замовляє кілерам батька, дружина - хоче позбутися чоловіка...

Ми продовжуємо серіал "Чорні квадрати". Сьогодні розкажемо жахливі історії, коли рідні ладні вбити одне одного заради нерухомості. Розслідування Романа Бочкали. Про таких, як він, кажуть - "в нього є майбутнє". П'ятий курс Могилянки, робота в Міністерстві юстиції, заможний батько. Але Антон прагнув більшого. Життя свого тата він оцінив у 60 тисяч доларів. На цьому відео Антон в одному з київських кафе. Він замовляє, але не їжу. У те, що замовник вбивства - власна дитина, батько Антона не вірив, але погодився зіграти роль псевдо-мерця.

Іван Кратюк, потерпілий:

- Ніякого питання про розподіл майна не було. Вони були матеріально забезпечені люди абсолютно.

Роман Бочкала, журналіст:

- Її намагалися вбити у власному автомобілі. Бізнес-леді на ім'я Олена як раз виходила з дому, коли її "Порше" вибухнув. Хтось дуже забажав заволодіти її маєтком.

Елітне селище біля Києва. Три поверхи. Такий будинок потягне на кілька мільйонів доларів. Чоловік Олени все розрахував точно. Жінка завжди виходила до машини о 10:30. Але цього разу трохи запізнилася. Горе-чоловіка затримали за два місяці після вибуху. Весь цей час дружина навіть не здогадувалася, хто саме її замовив.

Двокімнатна квартира в багатоповерхівці не в центрі столиці. 29-річна уродженка Азербайджану кілька років прожила в Києві з місцевим мешканцем. А потім вирішила: хоче жити не з ним, але в його квартирі.

Олена Мельник, прес-секретар головного управління по боротьбі з організованою злочинністю:

- Люди вважають, що легше, швидше і дешевше замовити вбивство свого колишнього коханого аніж пройти через судові тривалі тяганини розподілу майна.

Про те, що жінка вирішила позбутися свого коханого, оперативники дізналися ще до вбивства. Аби його інсценувати, довелося докласти чимало зусиль.

Олена Мельник, прес-секретар головного управління по боротьбі з організованою злочинністю:

- Там знадобилося багато фаховості гримера, бо вимогою жінки було, щоб чоловік був без голови.

Тобто така була жорстка умова - вбити саме через відсікання голови. Після цього Антона затримали. Мрії про батьківську квартиру залишились мріями. Суд присудив юнакові вісім років позбавлення волі. Хоча тато вимагав більше.

Квартиру Іванові Кротюку врятувати вдалось. Як і власне життя. Але сина він втратив.

Роман Бочкала, Вадим Ревун та Василь Меновщиков, К1

Такі випадки, на жаль, стають звичною справою - кажуть правоохоронці. З кожним роком убивств заради житла - чимдалі більше. Найчастіше жертви шахраїв - це люди похилого віку. Чому для них старість - не радість - третє розслідування серіалу "Чорні квадрати". Дивіться завтра о 21:30 в Одному дні.

Телепрограма