Головна Мапа сайту Контакти
RSS
7 вересня 2009
Один день. Україна

Депутати намагались скласти план роботи на тиждень

21:13

Депутати на погоджувальній раді намагалися скласти план роботи на тиждень. Між регіоналами та бютівцями триває дискусія щодо соціальних стандартів. Опозиціонери наполягають на ухваленні законопроекту про їх підвищення. Бютівці просять опонентів не блокувати трибуни і заявляють про готовність іти на компроміс. У разі якщо для зростання пенсій будуть знайдені джерела фінансування. Тим часом спікер погрожує не виплачувати депутатам зарплату за ті дні, коли трибуна парламенту буде заблокована.

Володимир Литвин, голова Верховної Ради України:

- Бо якщо людина не приходить на виробництво і не працює - вона заробітної плати не отримує. Я розумію, що я наражаюся на критику, а як бути тим депутатами, які прийшли і налаштовані на роботу? Ну я ж не буду складати списки, перевіряти хто стоїть під трибуною, хто лежить під трибуною. Вихід один - ВР не працює.

І цілком справедливо, як на мене. Хто не працює - той не їсть. Я б іще дозволив заходити до депутатської їдальні лише з власним законопроектом. Така собі перепустка для працьовитих.

З такою роботою взагалі потрібно вхід до сесійної зали зробити платним. А заразом і продавати квитки для цікавих перехожих. Уявляєш, які це надходження до бюджету?

Враховуючи, що з початку року було 62 пленарних засідання, питання де брати гроші на підвищення пенсій було б розв'язане...

Телепрограма