Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 вересня 2008
Один день. Україна
Розслідування:

Залізний краб. Приборкати звіра. Третя серія

21:05

Звільнитися від залізної хватки Київради. Столичні водії вже вигадали п'ять способів - самостійно зняти краба. Юристи запевняють - ці дії цілком легальні.

Адже водії "упійманих" авто насправді оплачують послугу з розблокування машини, а не штраф. Як самостійно розчепити залізні клешні - знає Тетяна Штан

Війну блокувальним пристроям оголосили столичні водії у київських гараж тепер самостійно вчаться знімати крабів  шестигранник на 8 мм на 6 та болгарка   - це основні інструменти щоб знешкодити залізного звіра

Він називає себе інспектором з розблокування. На рахунку Ігоря Радчука вже десять знищених крабів. Це залізний звір з останнього полювання - на ньому майстер і продемонструє секрети блокувального мисливства. Отже, спосіб перший - найлегший.

 Ігор Радчук, "інспектор з розблокування":

- Беремо шестигранник на 8 мм і якщо краб не закритий на замок. Якщо він не замкнений, беремо його просто відкручуємо і він елементарно знімається з колеса.

До другого способу доведеться вдатися, якщо краб таки замкнули на ключ.

Ігор Радчук, "інспектор з розблокування":

- Якщо ваш паркувальник заблокований - закритий на замок, ми викручуємо спочатку перший болт шестигранником на 8 мм, і потім - випихуємо фіксатор.

Ось він - це невеличке кільце - аби показати третій спосіб, краба доводиться розбирати і ставити на місце фіксатор.

Ігор Радчук, "інспектор з розблокування":

- Третій спосіб беремо шестигранник на 6 міліметрів і відкручуємо лапки блокиратора, виймаємо  лапку  - другу і знімаємо блокиратор.

Четвертий спосіб - дієтичний. Для цього інструменти не потрібні взагалі.

Ігор Радчук, "інспектор з розблокування":

- Ну,  і четвертий спосіб  - беремо сірники, спускаємо колесо. Просідає краб до землі, після цього беремо компресор з багажника і накачуємо колесо.

П'ятий спосіб - хірургічний. Ріжучі інструменти Ігор тримає напоготові під сидінням авто.

Ігор Радчук, "інспектор з розблокування":

- П'ятий - найрадикальніший спосіб  - завжди возити при собі болгар очку  і адаптер на 220 вольт, під'єднуємо адаптер до підкурювача  -під'єднуємо болгарку на 220 вольт- пиляє збоку.

Чи дієві ці способи - ми вирішили перевірити в польових умовах на столичному вокзалі. Один із друзів Ігоря залишає машину на паркувальному майданчику на 10 хвилин - до речі, саме стільки часу треба, аби дістатися до найближчого кіоску з талончиками. Коли повернувся - машину вже заблокували. Ігор під'їжджає до стоянки разом із приятелями - адже гуртом полювати на крабів - легше.

За кілька хвилин клешні залізного краба розчепилися - хлопці пробують заховати його в багажник. Інспектори з блокування телефонують до міліції - за кілька хвилин з'являються двоє правоохоронців. Після півгодинної суперечки - краба повертають інспекторам, а водіїв відпускають. У діях  Ігоря не виявили складу злочину.
Тетяна Штан, Сергій Килимник К1

Телепрограма