Головна Мапа сайту Контакти
RSS
6 жовтня 2008
Один день. Світ

70 людей загинуло під час землетрусу на півдні Киргизстану

21:03

Понад 70 людей загинуло під час потужного землетрусу на півдні Киргизстану. Ще понад 100 дістали поранення. Однак ці цифри не остаточні - рятувальники продовжують розбирати завали і знаходити нові жертви.

Підземні поштовхи силою 8 балів за шкалою Ріхтера почалися 5-го жовтня ввечері і тривали кілька годин. Найбільше постраждала Ошська область, де розташовані найстаріші в країні мусульманські святині. Крім того, поштовхи відчувалися і в сусідніх з Киргизстаном Таджикистані й Китаї. За повідомленнями китайських ЗМІ, в Тибеті жертвами землетрусу стали 30 людей.

Особливо постраждало село Нура, яке опинилося в самому епіцентрі стихії. Близько тисячі його мешканців втратили свої домівки - тут зруйновано 95 відсотків будівель. Нура розташована у важкодоступному гірському районі, й дістатися туди після землетрусу можна лише на гелікоптерах.

Туратбек Джунушалієв, заступник міністра з надзвичайних ситуацій Киргизстану:

- В настоящее время уже решен вопрос об отправке дополнительных вертолетов для эвакуации людей, которые пострадали, для того, чтобы доставить  их в лечебные учреждения города Оша.

І як повідомило вітчизняне МЗС, українців серед жертв землетрусу немає. Раніше з'явилася інформація, що в районі підземних поштовхів перебуває 10 українських громадян.

Телепрограма