Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 вишуканих страв для романтичної вечері

8 вишуканих страв для романтичної вечері

5 березня 2019 | 11:32

Відразу хочемо сказати, що наш сьогоднішній пост не для жінок. Він для чоловіків, які хочуть порадувати свою кохану на 8 березня романтичною вечерею при свічках, приготованою своїми руками. А щоб процес приготування був легким і приємним, ми зібрали сьогодні рецепти дуже простих, але, разом з тим, дуже вишуканих страв - від закусок до десерту. До речі, балувати ними жінку можна не тільки на свято, але і в будь-який інший день.
 

САЛАТ З ГРУШОЮ І БЛАКИТНИМ СИРОМ
 

1 груша
100 г блакитного сиру (дор блю, рокфор)
1 пучок салату
1/3 склянки волоських горіхів
2 ст. ложки олії з виноградних кісточок
1 ч. ложка меду
1 ч. ложка бальзамічного оцту або лимонного соку

1. Груші нарізати скибочками і злегка обсмажити на вершковому маслі з обох сторін.
2. Салат порвати руками, сир розрізати ножем на невеликі шматочки.
3. Для заправки добре перемішати олію з медом і оцтом або соком лимона.
4. Груші, листя салату, сир і горіхи покласти в миску, додати заправку і обережно перемішати.
 

САЛАТ З РУКОЛИ, КРЕВЕТОК І АВОКАДО
 

10 тигрових креветок
Пучок руколи
1 авокадо
50 г тертого пармезану
5-6 помідорів чері
1 лайм
1 ст. ложка меду
2 ст. ложки оливкової олії
1 ст. ложка соєвого соусу

1. Очищений авокадо розрізати навпіл і нарізати скибочками, чері розрізати навпіл.
2. Креветки обсмажити на оливковій олії протягом 3 хвилин, посолити.
3. Змішати оливкову олію, сік лайма, мед і соєвий соус, збити вінчиком.
4. Обережно змішати креветки, скибочки авокадо, листя руколи та чері. Полити заправкою і посипати пармезаном.
 

ВЕРШКОВЕ РІЗОТТО З МОРЕПРОДУКТАМИ
 

1 склянка рису
300 г морепродуктів
1 упаковка вершків (200 г)
Сіль, оливкова олія

1. Рис відварити майже до готовності.
2. Обсмажити морепродукти в глибокій сковороді з оливковою олією протягом 5 хвилин.
3. Додати рис, залити вершками, посолити, перемішати і тушкувати на слабкому вогні ще 5 хвилин.
 

ДОРАДА "АКВА ПАЦЦІ"
 

1 очищена і патрана дорада з головою
1 ст. ложка каперсів
10 оливок
5 помідорів чері
1 зубчик часнику
2 ст. ложки оливкової олії
½ склянки білого сухого вина
Сіль, перець - за смаком

1. Рибу обсмажити з двох сторін на сковороді з оливковою олією.
2. На сковороду з рибою покласти подрібнений часник, каперси, оливки, розрізані навпіл чері. Обсмажуємо все швидко – протягом 20 секунд.
3. Влити вино, випарувати його, приблизно, наполовину, додати трохи води, посолити, поперчити. Накрити кришкою і тушкувати 10-12 хвилин.
 

КАРЕ ЯГНЯТИ В ДУХОВЦІ
 

1 кг каре ягняти
3 ст. ложки соєвого соусу
2 ст. ложки меду
2 ст. ложки гірчиці
1 невеликий корінь імбиру
Сіль, спеції - за смаком

1. Імбир натерти на тертці або подрібнити в блендері.
2. Каре ягняти розрізати на порційні шматки і покласти в миску або каструльку.
3. Приготувати маринад із соєвого соусу, меду, гірчиці та імбиру і залити ним м'ясо. Додати сіль, спеції, перемішати і залишити на кілька годин або на ніч.
4. М'ясо загорнути у фольгу, покласти на деко і запікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів. Зменшити вогонь до 180 градусів, розкрити фольгу, поставити деко на вищу полку і запікати ще 10 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося.
 

МІДІЇ У ВЕРШКОВО-ЧАСНИКОВОМУ СОУСІ
 

1 кг свіжих або заморожених мідій у панцирах
5 зубчиків часнику
1 склянка вершків
100 г вершкового масла
Пучок петрушки
Сіль, перець за смаком

1. Попередньо замочені в холодній воді мідії добре очистити за допомогою щітки або металевої губки.
2. Розтопити в каструльці з товстими стінками вершкове масло і обсмажити на ньому дрібно нарізаний часник протягом двох хвилин.
3. Висипати в каструлю мідії, перемішати і обсмажити протягом 5-10 хвилин.
4. Влити вершки, перемішати і тушкувати на невеликому вогні, приблизно, 10 хвилин, поки всі мідії не розкриються.
5. Посолити, поперчити, посипати зеленню петрушки.
6. Подавати в глибоких тарілках, поливши соусом.
 

ФРУКТИ В КАРАМЕЛІ

Яблука, груші, персики (або будь-які інші фрукти чи ягоди)
Сухофрукти (курага, чорнослив без кісточок, інжир, родзинки)
Цукор
Коньяк (за бажанням)

1. Фрукти очистити, розрізати навпіл, видалити кісточки.
2. Викласти фрукти на деко серцевиною вгору, між фруктами розкласти сухофрукти. Посипати цукром, скропити коньяком.
3. Накрити фрукти фольгою і запікати в духовці при температурі 150 градусів 30 хвилин.

ТРАЙФЛ

200 г бісквітного печива або кексів
2 яйця
200 г маскарпоне
2 ст. ложки коньяку
Фрукти, ягоди
½ склянки цукру

1. Печиво або кекси поламати шматочками і покласти у порційні стаканчики.
2. Коньяк розвести з водою і скропити ним печиво, перемішати.
3. Розтерти яєчні жовтки з цукром до білого кольору. Додати маскарпоне та перемішати.
4. Дуже сильно збити білки, викласти в яєчно-сирну масу і обережно перемішати.
5. Покласти у стаканчики з печивом крем і нарізані шматочками фрукти та ягоди, чергуючи їх шарами.
6. Поставити в холодильник на кілька годин.

 

Телепрограма