5 рецептів чудових млинців з начинками на будь-який смак
Хлопчик розгадує кросворд: "Без неї не приготуєш млинці,
перша буква "м". Не роздумуючи вписує: "Мама".
Зовсім скоро почнуть відзначати свято весни - Масляну. 2021 року Масляна починається 08 березня і триватиме до 14 березня включно. І, звичайно, цей тиждень не обійдеться без традиційної страви. Ми зібрали для вас найцікавіші рецепти млинців, які можна буде приготувати.
КЛАСИЧНІ ТОНКІ МЛИНЦІ НА МОЛОЦІ
1 склянка теплого молока
1 склянка борошна
2 яйця
1 ст. ложка цукру
Дрібка солі
Тепла вода
1 ст. ложка рослинної олії
Збити яйця з молоком і цукром, потроху всипати борошно і розмішати, щоб не було грудочок. Влити теплу воду, щоб тісто нагадувало за консистенцією рідку сметану. Додати рослинну олію, сіль, перемішати.
Вилити тісто на розігріту сковороду так, щоб воно покрило її поверхню рівним тонким шаром, і випікати з одного боку поки поверхня тіста не пожовтіє і не підсохне, потім швидко перевернути на інший бік та потримати ще кілька секунд. Після того, як ви зняли млинець з вогню, можна змастити його вершковим маслом. Якщо у вашої сковороди немає антипригарного покриття, рекомендується періодично змащувати її жиром (салом, топленим маслом або рослинною олією).
КЛАСИЧНІ ДРІЖДЖОВІ МЛИНЦІ
Півтори склянки борошна
0,5 л молока
1 яйце
1 ст. ложка цукру
25 г вершкового масла
10 г сухих дріжджів
Розвести сухі дріжджі в невеликій кількості теплого молока і залишити на 10 хвилин. Додати сіль, цукор, молоко, що залишилося, перемішати. Всипати борошно, додати яйце, розтоплене вершкове масло і ще раз ретельно перемішати. Поставити тісто на 3-4 години в тепле місце і періодично його помішувати.
Так як дріжджові млинці вийдуть пишними, начинку загорнути в них не вийде, тому їх можна подати з варенням або сметаною.
ЗАВАРНІ МЛИНЦІ НА МОЛОЦІ
0,5 л молока
2 яйця
1 ч. ложка розпушувача
2 склянки борошна
5 ст. ложок рослинної олії
1 склянку окропу
Тепле молоко і яйця збити вінчиком, додати розпушувач і борошно. Вилити склянку окропу, перемішати. Додати рослинну олію, ще раз перемішати.
АЖУРНІ МЛИНЦІ НА КЕФІРІ
1 склянка кефіру
1 склянка борошна
1 яйце
Півсклянки окропу
1 ст. ложка рослинної олії
¼ ч. ложки соди
2 ст. ложки цукру
Сіль за смаком
Змішати кефір, борошно, яйце, сіль та цукор, злегка збити вінчиком. У крутому окропі розмішати соду і влити в тісто, добре перемішати. Якщо тісто вийшло густим, можна додати трохи теплої води. Дати тісту постояти 5 хвилин, додати рослинну олію, перемішати та випікати млинці на розігрітій сковорідці.
АЖУРНІ МЛИНЦІ НА СИРОВАТЦІ
0,5 літра сироватки
2 яйця
2 ст. ложки цукру
½ ч. ложки солі
1 ч. ложка соди
10-12 ст. ложок борошна
3 ст. ложки рослинної олії
Збити яйця з цукром і сіллю за допомогою вінчика або блендера. Додати сироватку, соду, поступово всипати борошно, влити рослинну олію та добре перемішати.
НАЧИНКИ:
МЛИНЦІ З СИРОМ
0,5 кг сиру
1 яєчний жовток
2 ст. ложки цукру
50 г родзинок
Родзинки замочити в гарячій воді й дати їм постояти деякий час. Сир добре розтерти з цукром і жовтком, додати родзинки, перемішати.
МЛИНЦІ З ГРИБАМИ
0,5 кг грибів
2 цибулини
100 г сметани
Сіль, перець, за смаком
Гриби та цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді, посолити, поперчити. Додати сметану і трохи протушкувати.
МЛИНЦІ З СИРОМ І ШИНКОЮ
300 г шинки
150 г твердого сиру
2-3 зварених круто яйця
Шинку нарізати соломкою, яйця та сир натерти на крупній тертці. Перемішати всі інгредієнти. Після того, як ви загорнете начинку в млинці, можна трохи підсмажити їх на сковороді, щоб розплавився сир.
МЛИНЦІ З ГОРІХАМИ ТА ЯБЛУКАМИ
2 кисло-солодких яблука
1 ст. ложка подрібнених волоських горіхів
1-2 ст. ложки цукру
Кориця на кінчику ножа
Яблука очистити, натерти на тертці, додати цукор, горіхи та корицю, добре перемішати.
МЛИНЦІ З ГОСТРОЮ НАЧИНКОЮ
100 г твердого сиру або 1 плавлений сирок
1 морква
2-3 зубчики часнику
Сметана або майонез
Моркву і сир натерти на крупній тертці. Додати пропущений через прес часник, заправити сметаною або майонезом і перемішати.
МЛИНЦІ З ЧЕРВОНОЮ РИБОЮ
Філе слабосоленого лосося
М'який плавлений сир
Кріп
Кожен млинець потрібно змастити тонким шаром сиру, потім викласти шматочки філе лосося, посипати подрібненим кропом і згорнути трубочкою.