Головна Мапа сайту Контакти
RSS
20 вересня 2008
Один день. Україна

Свято любителів пива триває у Києві

21:07

Свято любителів пива триває у Києві. На стадіоні Спартак поставили величезний намет, який перетворився на міні-Німеччину. Тут проходить пивний фестиваль Октоберфест - аналог всесвітньо відомого мюнхенського. Вхід, як і торік, коштує - 30 гривень.

Море пива, гори їжі, запальна музика й танці - така специфіка свята. Уже випили більше трьох тисяч літрів хмільного напою. Попри дощ - людей зібралося багато. За перші дні фестивалю - понад дві тисячі, а очікується до десяти гостей. На київському Октоберфесті побував Веніамін Трубачов.

На фестивалі пиво розливають лише ось у такі традиційні літрові келихи. На закуску - подають смажену картоплю, тушковану капусту та справжні німецькі сосиски.

Бармен Анатолій наповнює келих за келихом. Хоча ціни на хмільний напій і кусаються, черга не меншає. Якщо за українське пиво доведеться викласти двадцятку, то німецьке темне обійдеться у 45 гривень.

Анатолій Вільчинський, бармен:

- Пиво нужно наливать так, чтобы оно попадало в бокал - это первое. Сейчас оно немножко выльется, потому что когда подключаешь бочку определенное количество воздуха задерживается в шланге, и еще, поскольку пиво промивалось, здесь есть вода. Уже видите - пошло пиво. Бокал нужно держать, как можно в горизонтальном положении, тогда оно не пенится, здесь находится регулятор мощности потока, с помощью которого можно быстрее наполнять литровый бокалы.

До пива - німецькі сосиски. Щоправда, всі українського виробництва. Просто перед вашими очима їх смажать на розпеченому мангалі - пару хвилин і можна їсти. Сосисок тут близько десяти видів.

Костя Рябокожушний, кухар:

- Охотничья идет сборная, дебрецына тоже сборная, франкфуртские идут, как молочные сосиски, а брадвуст, как куриные.

Поруч - тушкована капуста, приготована за спеціальним німецьким рецептом. Кухарі кажуть - почнеш їсти, відірватися не зможеш - така смакота.

Антон Скворцов, кухар:

- Тмин входит, входит бекон, капуста, специи, тушиться в вожде со специями приблизительно час и потом подается, как гарнир к сосискам немецким.

Шашлик, курка на грилі, свинячі реберця, а на десерт струдель з ванільним соусом. Тут є навіть віп-меню - спеціально приготована свиняча ніжка. Смажать годину - коштує дев'яносто гривень. 
Олександр Луменецький, помічник шеф-кухаря:

- Качество прежде всего, на Украине такого не готовят. только Октоберфест. Нигде вы больше такого не попробуете. Это свиная ножка, маринуется которая по особому германскому рецепту, который держиться в тайне.

Олександр не пропустив жодного київського Октобрфесту. Приходить із друзями вже вшосте. Бував і на справжньому мюнхенському фестивалі. Саме звідти привіз капелюх, у якому і прийшов.

Олександр Труш, гість фестивалю:

- Просто нравится очень этот праздник, я не могу об это рассказать, нужно это все попробовать. Нужно взять кружку пива, первую выпить, остаться здесь, взять сосиски и все будет хорошо. Любому человеку понравится кто любит пиво.

Яке ж свято без музики, танців та різних конкурсів. Приміром, хто найкраще виконає національний баварський йодль. Це особлива манери співу без слів.

Усіх гостей фестивалю розважають запальними німецькими піснями. Які виконуються на сцені наживо. Київський Октобрфест триватиме ще день і закінчиться у неділю пізно ввечері.
Веніамін Трубачов, Володимир Самченко, Євген Сакун, К1

Телепрограма