Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Три варіанти легкої та швидкої вечері

Три варіанти легкої та швидкої вечері

3 листопада 2014 | 19:39

"- Вранці - яєчня, вдень - яєчня,

 на вечерю - яєчня, вночі - омлет.

 Скоро я буду кудкудакати, наче ципля!

 - Кудкудакає курка.

 - Від такої їжі закудкудакав би й півень"

К/ф "Самотнім надається гуртожиток"

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі кілька простих та легких варіантів вечері. Для приготування кожного з них вам знадобиться не набагато більше часу та сил, ніж для приготування яєчні, а от задоволення, напевно, буде відчутнішим.

Філе індички зі шпинатом та вершками. Рецепт Ніки Досаєвої, ведучої проекту "Рецепти щастя" на К1 (щосуботи об 11:00). Читайте кулінарний блог Ніки з рецептами смачних страв на нашому сайті!

Філе індички - 700 г. 

Часник - 2 зубчики 

Лимон - 1/2 

Суміш перців - 1 ч. л. 

Сіль - за смаком 

Каррі - 1,5 ч. л. 

Олія соняшникова - 2 ст. л. 

Вершки 18% -20% жирності - 150 г. 

Шпинат – 600 г. 

1. Добре промийте філе індички, обсушіть паперовим рушником і обріжте всі зайві шматочки жиру.

2. Тепер приготуємо маринад. Змішайте лимонний сік, соняшникову олію, карі, сіль, суміш перців і часник. Все добре перемішуємо і вимочуємо індичку в маринаді.

3. Підготовлене філе накриваємо плівкою і ставимо маринуватися в холодильник на 30 хвилин.

4. Поки індичка маринується, приготуємо шпинат. Обрізаємо корінці шпинату і обдаємо його окропом для того, щоб він швидше приготувався.

5. На сковороду виливаємо вершки. Коли вони підігріються, додаємо до них подрібнений шпинат. Перемішуємо все кілька разів і тушкуємо близько 5-ти хвилин, щоб вершки зварилися і маса загусла.

6. Кладемо на сковорідку філе індички і обсмажуємо з 2-х сторін 5-7 хвилин. Це робиться для того, щоб у індички з’явилась рум'яна скоринка і весь сік залишився всередині, тоді м'ясо буде ніжнішим.

7. Поки смажиться м'ясо, розігріємо духовку до 180°.

8. Філе кладемо на підготовлений лист з фольгою і ставимо в духовку на 15 хвилин.

Подаючи страву, на середину тарілки покладіть шпинат, попередньо віджавши його від вершків. Грудинку наріжте тонкими слайсами і викладіть акуратною гіркою на подушку шпинату, поперчивши страву. Прикрасьте залишком вершків і подавайте до столу.

Овочева страва "рататуй"

Баклажани - 2 шт.

Кабачки - 2-3 шт.

Помідори - 3-4 шт.

Свіжа картопля - 3-4 шт.

Ріпчаста цибуля - 2 головки

Часник - 2-3 зубчики

Зелень (чебрець, орегано)

Оливкова олія

Сіль і перець - за смаком

1. Нарізати баклажани кружальцями. Посолити їх і витримати протягом 20 хвилин (щоб вони не гірчили), потім промити.

2. Кабачки, помідори, картоплю та цибулю теж нарізати кружальцями.

3. Форму для запікання змастити оливковою олією.

4. Викласти овочі, чергуючи баклажани, помідори, цибулю, кабачки та картоплю.

5. Посипте сіллю, перцем, зеленню та часником.

6. Запікати в духовці при температурі 180-200°, доки картопля не стане м'якою. До цього моменту баклажани і кабачки повинні підрум'янитися.

Можна приготувати цю страву з хрусткою скоринкою. Для цього готову страву потрібно посипати сухарями і тертим сиром та запікати до утворення золотистої скоринки.

Паста з креветками у вершковому соусі

Паста - 300 г.

Креветки - 400 г.

Вершкове масло - 100 г.

Оливкова олія - 5-6 ст. л.

Часник - 3-4 зубчики

Петрушка, орегано - за смаком

Сіль, перець - за смаком

Сир пармезан - 100 г.

Сік лимонний - 1/2 склянки

1. Пасту відварити до готовності.

2. У сковороду налити оливкову олію, додати вершкове масло та розігріти.

3. Додати подрібнений часник і трохи протушкувати.

4. Додати відварені креветки, обсмажити, посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаною зеленню.

5. Сир натерти, додати до креветок і залити лимонним соком.

6. Додати пасту і перемішати.

Телепрограма