Смачно і легко! 5 варіантів простих у приготуванні десертів
" - Пиріжок хочеш?
- Я не їм цукор.
- І я також. Тільки в булочках, пиріжках та печиві" (Т / с "Два з половиною чоловіки")
Навіть якщо ви не вважаєте себе затятим ласунчиком, певно, і вам також іноді хочеться трохи підсолодити своє життя? Смачний десерт - не просто одна зі страв на вашому столі, це ще й настрій. Без смачних десертів не обходиться жодне свято, а про те, як їх люблять діти, і казати не треба. Тому - готуємо десерти, створюємо настрій, дивуємо та тішимо своїх рідних і близьких. Ми пропонуємо зробити це просто зараз за допомогою простих і дуже смачних, десертів.
1. Печиво з шоколадним ганашем та мюслями. Рецепт Ніки Досаєвої, ведучої проекту "Рецепти щастя" на К1 (щосуботи об 11:00). Читайте кулінарний блог Ніки з рецептами смачних страв на нашому сайті!
Спочатку приготуємо ганаш, для якого нам знадобляться шоколад і вершки. Ганаш - це шоколадний крем, який дуже популярний у кондитерів. Його використовують для змащування тортів і наповнюють ним французькі тістечка - макароні. Шоколад ми не будемо розтоплювати на водяній бані або на відкритому вогні, а розтопимо в гарячих вершках.
Готові мюслі з сухофруктами - 150 г.
Для ганаша:
Шоколад 50% - 100 г.
Вершки - 100 мл.
1. Виливаємо вершки в каструлю або сотейник, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб вершки не пригоріли до стінок.
2. До миски кладемо шоколад і заливаємо його гарячими вершками. Вимішуємо до однорідної консистенції, щоб кожен шматочок шоколаду повністю розтопився.
3. Висипаємо мюслі та перемішуємо їх разом з ганашем.
4. Беремо невеликий шматочок пергаменту і змащуємо оливковою олією. Викладаємо на нього ложкою шоколадну суміш і формуємо прямокутний пласт.
5. Потім кладемо цей шоколадний пласт на дерев'яну дошку та ставимо в холодильник на 15 хвилин. За цей час пластівці просочаться і печиво стане м’якими. Цей десерт готується дуже швидко. Як тільки шоколад застиг - печиво можна їсти.
6. Через 15 хвилин дістаємо з холодильника печиво і розрізаємо його ножем на довільні шматочки.
Щоб шматочки не злипалися, прокладаємо між кожним пергаментний папір і прикрашаємо виноградом.
2. Сирна запіканка
Сир (бажано вологий) - 500 г.
Цукор - 100 г.
Манка - 100 г.
Молоко - 50 г.
Вершкове масло - 50 г.
Яйця - 2 шт.
Ванілін - 1 пакетик
1. Сир, цукор, яйця, розм'якшене вершкове масло, молоко, ванілін викласти в миску, добре збити міксером.
2. Всипати манку і добре розмішати.
3. Готову масу викласти у форму для запікання і залишити на 40 хвилин, щоб манка розбухла.
4. Випікати в духовці при температурі 180-200 ̊, приблизно 30-40 хвилин, до золотистого кольору.
Можна подати зі сметаною, згущеним молоком або варенням.
3. Шоколадний кекс за 5 хвилин
Борошно - 4 ст. л.
Цукор - 4 ст. л.
Какао - 2 ст. л.
Яйце - 1 шт.
Молоко - 3 ст. л.
Вершкове масло - 3 ст. л.
1. Борошно, цукор і какао висипте в невелику форму, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, перемішайте.
2. Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, молоко і знову перемішайте.
3. Встановіть мікрохвильову піч на максимальну потужність (1000 Вт.), поставте туди форму на три хвилини. Зверніть увагу на те, щоб між кексом і краєм форми залишалося якесь місце, тому що в процесі запікання маса почне підніматися і розбухати.
4. Прикрасьте цукровою пудрою, кокосовою стружкою або ванільним цукром.
Подавати з чаєм або гарячим молоком.
4. Шоколадний бісквіт з бананом
Тісто:
Яйця - 6 шт.
Цукор - 1 склянка
Борошно - 3 ст. л.
Какао - 3 ст. л.
Крем:
Вершкове масло - 200 г.
Згущене молоко - 300 г.
Глазур:
Гіркий шоколад - 100 г.
Вершкове масло - 50 г.
Вершки - 50 мл.
Банан - 1 шт.
1. Яйце збити з цукром до однорідної густої маси, потім акуратно додати борошно і какао.
2. Форму для запікання змастити жиром і вилити в неї бісквітне тісто, поставити в духовку. Випікати приблизно 30 хвилин при температурі 180 ̊. Перевірити готовність за допомогою сірника або зубочистки - вона повинна бути сухою.
3. Вийняти бісквіт з форми і одразу ж скласти вдвічі, поклавши в середину качалку. Дати коржу охолонути.
4. Збити масло і згущене молоко в пишну масу.
5. Приготувати глазур, розтопивши шоколад, вершки і вершкове масло на водяній бані.
6. Розгорнути корж, змастити половиною крему, покласти банан і знову змастити кремом.
7. Накрити другою половинкою коржа, зверху вилити глазур.
Можна прикрасити торт тертим горіхом.
5. Лимонний пудинг
На 4 порції:
Розтоплене вершкове масло - 3 ст. л.
Цукор - 100 г.
Сік і цедра одного лимона
Яйце - 2 шт.
Борошно - 4 ст. л.
Молоко - ½ склянки
1. Змішуємо масло, цукор і цедру, збиваємо міксером або віночком.
2. Додаємо сік лимона, жовтки, борошно, молоко, збиваємо після додавання кожного з перерахованих інгредієнтів.
3. Білки збиваємо в густу піну, акуратно додаємо в першу суміш і перемішуємо ложкою до однорідної консистенції.
4. Розливаємо по формах, які ставимо у велику форму, залиту окропом так, щоб рівень води доходив до середини формочок з пудингом.
5. Ставимо в розігріту до 180 ̊ духовку і випікаємо 30 хвилин.