Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Пісна випічка. 5 нескладних рецептів

Пісна випічка. 5 нескладних рецептів

24 березня 2015 | 11:48

"І все ви, дівчата, печете, вже краще б капусту квасили"
(С) К/ф "Найчарівніша і найпривабливіша"

Ми продовжуємо публікувати рецепти для тих, хто дотримується посту. І нагадуємо тим, хто про це забув, що постити - не значить голодувати. Одними салатами ситий не будеш. Тому сьогодні в нашій добірці страви більш ситні - різні види великих пирогів і маленьких пиріжків, а простіше кажучи - випічка.

Пісні чебуреки з картоплею та грибами

Інгредієнти:
борошно - 2 склянки;
вода - 1 склянка;
олія оливкова - 2 ст. л.;
картопля - 500 г;
печериці (великі) - 4 шт.;
часник - 1 зубчик;
петрушка - кілька гілочок;
сіль, перець, соєвий соус - за смаком;
рослинна олія для смаження.

Приготування:
1. Картоплю почистити, нарізати дольками, відварити.
2. Просіяти борошно, додати до нього гарячу воду, оливкову олію і дрібку солі.
3. Замісити тісто, накрити плівкою і дати йому повністю охолонути.
4. Нарізати цибулю півкільцями, обсмажити до прозорості.
5. Печериці нарізати дрібними кубиками, додати до цибулі та обсмажити до готовності.
6. Додати дрібно нарізаний часник, сіль, перець, соєвий соус.
7. Картоплю пом'яти до стану пюре. Додати гриби з цибулею і дрібно нарізану петрушку.
8. Розкачати тісто, як для вареників, і розрізати на 10 частин.
9. Кожну частину розкачати у тонкий пласт.
10. Викласти начинку на одну розкатану частина, накрити іншою. Випустити з чебурека повітря, обережно поплескуючи, і притиснути пальцями з країв. Край обрізати ножем і добре притиснути виделкою.
11. Обсмажувати чебуреки в олії до появи рум'яної скоринки. Обтерти серветкою, щоб вона увібрала надлишки олії.

Пісна піца з грибами

Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 2,5 склянки;
сухі дріжджі - 2 ч. л.;
вода - 1 склянка;
сіль - 2 ч. л.;
оливкова олія - 2 ст. л.
Соус:
нарізані помідори - 1,5 чашки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль, чорний і червоний перець, орегано;
рослинна олія.
Начиння:
гриби;
помідори чері;
зелений горошок;
оливки;
зелень;
сіль, перець, італійські трави.

Приготування:
1.
Налити у велику миску воду, додати сіль, сухі дріжджі, розмішати. Всипати борошно, розмішати, замісити тісто. Якщо тісто прилипає до рук, додати ще борошна.
2. Влити в тісто оливкову олію і ще раз вимішати. Накрити тісто плівкою і поставити в тепле місце на годину-півтори.
3. Дрібно нарізати цибулю і часник, висипати на розігріту сковорідку, додати рослинну олію і трохи обсмажити. Додати нарізані помідори, спеції і смажити на великому вогні протягом 10 хвилин. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати протягом півгодини.
4. Тісто для піци розкачати і покласти на деко, застелене пергаментним папером. Змастити заздалегідь приготованим томатно-цибулевим соусом. Викласти на тісто розрізані навпіл помідори чері, гриби, оливки. Посолити, поперчити, посипати спеціями.
5. Запікати 20-30 хвилин при температурі 200 градусів. Готову піцу посипати свіжою зеленню і злегка збризнути оливковою олією.

Розтягаї з рибою

Інгредієнти:
дріжджове тісто - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
рибне філе - 700 г;
рис - 1/3 склянки;
сіль, перець.

Приготування:
1.
Тісто розділити на кульки діаметром 6-7 см, дати настоятися 5-10 хвилин і розкачати у коржі товщиною ½ см.
2. Половину рибного філе пропустити через м'ясорубку. Цибулю дрібно порізати і обсмажити до появи м'якості на рослинній олії.
3. Філе, що залишилося, нарізати вздовж невеликими шматочками.
4. Рис відварити, змішати з рибним фаршем, нарізаним філе та цибулею. Додати сіль, перець, перемішати.
5. Викласти начиння на серединку коржів. Краї тіста притиснути з обох боків так, щоб середина залишилася відкритою.
6. Покласти на деко і випікати в духовці при температурі 200 градусів близько півгодини.

Фокачча з оливками і розмарином

Інгредієнти:
вода - 2 склянки;
борошно пшеничне - 4,5 склянки;
дріжджі сухі - 2 ч. л.;
сіль - 2 ч. л.;
оливкова олія - 3 ст. л.;
оливки без кісточок - 20 штук;
розмарин свіжий - 1 ст. л.

Приготування:
1.
Влити в миску теплу воду і всипати сухі дріжджі. Добре перемішати і залишити на 10 хвилин.
2. Додати борошно, сіль, замісити тісто. Викласти його на присипану борошном поверхню і вимішувати ще 10 хвилин. Скачати тісто в кулю, покласти у змащену олією миску, перевернути, щоб все тісто змастилося олією, накрити плівкою і поставити у тепле місце на півтори години, щоб тісто піднялося.
3. Дістаньте тісто, розімніть його трохи і знову скачайте в кулю, покладіть в миску і залиште підніматися ще хвилин на 40.
4. Змастіть деко для запікання оливковою олією, покладіть туди тісто і руками рівномірно розподіліть його. Залиште на 10 хвилин.
5. Змастіть тісто оливковою олією. Увіткніть розрізані навпіл оливки, посипте розмарином. Залиште на 30 хвилин в теплому місці.
6. Випікати в духовці при температурі 250 градусів до появи золотистої хрусткої скоринки (приблизно 20-30 хвилин).

Пиріг з капустою

Інгредієнти:
тісто листкове бездріжджове – 1 упаковка;
капуста - 1 невеликий качан;
соєве молоко - 250 мл;
сіль - 2 ч. л.;
перець - 1 ч. л.;
фенхель - 1 ч. л.;
коріандр - 1 ч. л.;
розмарин - щіпка.

Приготування:
1.
Форму для запікання зі з’ємним дном застелити пергаментом і покласти у неї тісто.
2. Проколоти тісто в декількох місцях виделкою.
3. Нашаткувати капусту, посолити, додати спеції, перемішати.
4. Викласти капусту на тісто, залити соєвим молоком. Тісто з країв трохи закруглити всередину.
5. Випікати в духовці при температурі 180 градусів, приблизно, протягом півгодини.

Телепрограма