Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

20 найкорисніших кулінарних лайфхаків

20 найкорисніших кулінарних лайфхаків

18 червня 2015 | 11:11

"Господині на замітку. Обід здасться чоловікові набагато
смачнішим, якщо перед цим не годувати його 2 дні"

Ми продовжуємо публікувати лайфхаки, які допоможуть вам стати ідеальною господинею з мінімальними затратами часу, сил і нервів. У прибиранні та загальнопобутових питаннях ви, без сумніву, вже спец, тепер настала черга хитрощів кулінарних. І, звичайно ж, у такому питанні ми просто не могли обійтися без допомоги нашого кулінарного гуру з програми "Рецепти щастя". У нашій сьогоднішній добірці є кілька порад і від Зосі.

1. Якщо перед тим, як вичавлювати сік з лимона, ви прогрієте його 20 секунд в мікрохвильовці, вам вдасться вичавити набагато більше соку. Те ж саме стосується й інших цитрусових.

2. Вибираючи червону рибу, звертайте увагу на світлі прожилки, вони повинні бути дуже яскравими. Натисніть на філе пальцем, якщо риба свіжа, вона швидко набуде колишньої форми.

3. Щоб рідке тісто для випікання не прилипало до форми, її дно та борти потрібно посипати манкою, борошном, какао або панірувальними сухарями.

4. Якщо перед тим, як замішувати тісто, ви змочите руки водою, тісто не буде до них прилипати.

5. Зацукрований мед можна розтопити, прогрівши його 1-2 хвилини в мікрохвильовці.

6. Різати цибулю для багатьох з нас - важке випробування. Але, виявляється, що сліз можна уникнути. Достатньо взяти звичайний сірник і затиснути його між зубами. Неймовірно, але це працює.

7. Цибуля, безумовно, додає стравам соковитості та пікантності, але при цьому сильно гірчить. Щоб прибрати гіркоту, обдайте нарізану цибулю окропом.

8. Якщо ви використовували лише половинку цибулини, а другу половинку хочете зберегти, змастіть її зріз вершковим маслом або маргарином. Так цибуля не втратить своїх смакових якостей.

9. Макарони ні в якому разі не можна варити в емальованій каструлі - вони будуть прилипати до дна. Тому для варіння макаронів краще використовувати металеву каструльку.

10. Якщо ви любите відварений рис, то, ймовірно, хочете, щоб він завжди виходив білим і розсипчастим. Щоб приготувати його саме таким, потрібно засипати рис у киплячу підсолену воду, варити, не накриваючи кришкою, а у воду додати кілька крапель лимонного соку або столову ложку оцту.

11. Можливо, ми їли б манну кашу частіше, якби не грудочки, які псують все враження від цієї страви. А між іншим, приготувати манну кашу без грудочок зовсім нескладно: змочіть крупу холодною водою, після чого одразу ж залийте окропом.

12. Якщо ви любите майонез, але думка про те, наскільки він калорійний, заважає вам спокійно вживати його в їжу, спробуйте замінити його власноруч приготовленим соусом. Для цього розітріть жовток звареного в круту яйця зі сметаною і чайною ложкою гірчиці.

13. Щоб м'ясо або птиця, яку ви запікаєте в духовці, не пересушувалися, поставте на дно духовки деко з водою. Тоді ваше м'ясо гарантовано не пригорить і збереже соковитість.

14. Якщо в рецепті соусу є біле вино, а ви категорично не вживаєте алкоголь, можна замінити його двома шматочками цукру, розчиненими в невеликій кількості оцту.

15. Щоб на м'ясі під час смаження не утворилася жорстка скоринка, соліть його перед подачею на стіл.

16. Сметанна підлива дуже добре поєднується з багатьма гарячими стравами, наприклад, м'ясними або грибними, одна біда - сметана часто згортається. Щоб цього не сталося, додайте до неї трохи молока.

17. Ніж, яким ви нарізуєте м'який сир, потрібно періодично змочувати в гарячій воді, тоді сир буде менше прилипати до ножа.

18. Щоб на пиріжках вийшла блискуча рум'яна скоринка, змастіть їх сирим яєчним білком.

19. Спробуйте шпигувати м'ясо часником або овочами, не виймаючи ножа з прорізів, і ви переконаєтеся, що так набагато зручніше.

20. Щоб шампанське або вино охололи швидше, поставте їх у відерце з льодом і водою та насипте туди кілька ложок солі.

Телепрограма