Секрети ідеальної піци. 5 найпопулярніших начинок для піци
"За статистикою жінка під час шопінгу проходить чотири з половиною тисячі кілометрів.
Так, ти дійсно можеш собі дозволити ще шматочок піци"
Минулого разу ми розповіли вам про те, як приготувати ідеальне тісто для піци. Але яким би смачним не було тісто, без начинки воно так і залишиться тістом. Тільки поєднання ідеального тіста з чудовою начинкою створює ту дивовижну страву, яку обожнюють мільйони людей в усьому світі. Сьогодні хочемо розповісти про найпопулярніші у світі начинки для піци і поділитися з вами їхніми рецептами.
ПІЦА "МАРГАРИТА"
Найпопулярніша у світі піца була названа на честь італійської королеви Маргарити Савойської. Вперше її приготували в Неаполі у 1880 році з нагоди приїзду королівської особи в місто.
Інгредієнти:
2 помідори
2 гілочки базиліка
150 г моцарели
50 г пармезану
оливкова олія
сіль, орегано
1. Тісто викласти на деко, змастити оливковою олією.
2. Помідори очистити від шкірки і нарізати півколами.
3. Моцарелу нарізати кружальцями.
4. Викласти на тісто нарізані помідори та моцарелу, посолити, посипати орегано, злегка збризнути оливковою олією.
5. З гілочок базиліка обірвати листочки і прикрасити ними піцу. Посипати тертим пармезаном.
6. Випікати в духовці приблизно 15 хвилин при температурі 180 градусів.
"НЕАПОЛІТАНСЬКА ПІЦА"
Неаполь - батьківщина піци, тому не дивно, що одна з найвідоміших піц носить його ім'я. Цікаво, що так вона називається де завгодно в Італії, тільки не в самому Неаполі. Тут її називають "піца Романо" - римська піца.
Інгредієнти:
5 помідорів
анчоуси в олії - 10 шт.
1 невелика цибулина
2 зубчики часнику
оливки - 10 шт.
200 г моцарели
½ ч. ложки цукру
½ пучка базиліка
оливкова олія
сіль, орегано
1. З помідорів зняти шкірку і нарізати скибочками.
2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник - подрібнити. Обсмажити на сковороді цибулю та часник до золотистого кольору.
3. Додати помідори, посолити, додати цукор і спеції, тушкувати, поки помідори не перетворяться на соус (хвилин п'ять). Зняти з вогню, остудити. Додати нарізаний базилік.
4. Тісто для піци покласти на деко, викласти на нього соус. Зверху покласти нарізану тонкими кружальцями моцарелу, анчоуси та оливки. Скропити оливковою олією.
5. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
ПІЦА "КАПРИЧЧІОЗО"
У перекладі з італійської "каприччіозо" означає "химерний, екстравагантний". Незважаючи на екстравагантність, це одна з найулюбленіших піц у всьому світі.
Інгредієнти:
300 г помідорів
200 г моцарели
15-20 консервованих артишоків (артишоки
можна замінити консервованим солодким перцем)
200 г шинки
по 5 шт. чорних і зелених оливок без кісточок
2 зубчики часнику
200 г печериць
оливкова олія
сіль, чорний перець
1. Помідори протерти через сито або подрібніть в блендері.
2. Моцарелу нарізати кубиками, шинку - шматочками, шампіньйони - тонкими скибочками. Часник - подрібнити, оливки розрізати навпіл.
3. Змастити тісто томатним пюре, посолити, викласти часник, а потім всі інші інгредієнти. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією.
4. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 220-250 градусів.
5. Готову піцу можна посипати дрібно нарізаною петрушкою.
ПІЦА "ЧОТИРИ СИРИ"
Здавалося б, що особливою популярністю ця піца повинна користуватися серед вегетаріанців, адже в ній немає ні грама м'яса. Але нічого подібного, цю піцу обожнюють всі, навіть найзавзятіші м'ясоїди.
Інгредієнти:
100 г моцарели (бринза або фета)
100 горгонзоли (дор блю, рокфор чи будь-який інший сир з блакитною пліснявою)
100 г ементаля (чедер, гауда або інший твердий сир)
100 г тертого пармезану (грана падана, пекоріно)
2 гілочки базиліка
оливкова олія
чорний перець
1. Змастити тісто оливковою олією, посипати чорним перцем.
2. Всі сири, окрім пармезану, нарізати дрібними шматочками і викласти на тісто в такій послідовності: моцарела, горгонзола, ементаль. В останню чергу посипати пармезаном.
3. Випікати в духовці при температурі 200 градусів, поки тісто не стане насиченого золотистого відтінку (приблизно 20 хвилин).
4. Готову піцу прикрасити листочками базиліку.
ПІЦА "Д’ЯБЛО" ("ПЕПЕРОНІ")
Піца, яку італійці називають "alla diavola", в усьому іншому світі знають під назвою "пепероні". Її основні інгредієнти - це гостра салямі та пекучий перець.
Інгредієнти:
100 г гострої салямі
2 стручки гіркого перцю
3 помідори
6 помідорів "чері"
10 чорних оливок
100 г моцарели
50 г тертого пармезану
кілька гілочок фіолетового базиліку
сіль, перець, цукор
1. З помідорів зняти шкірку, нарізати шматками, протушкувати кілька хвилин у каструльці, додавши сіль, перець і трохи цукор. Остудити та протерти через сито.
2. Тонко нарізати салямі, помідори "чері" розрізати навпіл. Моцарелу нарізати невеликими кубиками, гіркий перець - розрізати вздовж на 6-8 частин, очистивши від насіння.
3. Змастити тісто для піци томатним пюре, викласти листочки базиліка, а потім начинку - моцарелу, салямі, "чері", гіркий перець, оливки. Посипати пармезаном.
4. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Тут можна подивитися, як приготувати ідеальне тісто для піци:
Секрети ідеальної випічки. 5 кращих рецептів тіста для піци