3 чудових рецепти закусочного печива від автора кулінарного блогу "Happyfood"
Сьогодні ми хочемо представити вам нашу нову рубрику від Едуарда Насирова, автора та засновника відомого кулінарного блогу.
Едуард - гастро-експерт, фуд-стиліст, автор кулінарного блогу "Happyfood", а ще поціновувач смачної їжі, подорожей, музики та кіно. Він не любить складних страв, з якими треба возитися цілий день, а також страв з дорогих продуктів. У його арсеналі - те, що можна приготувати легко і швидко, отримавши задоволення не лише від результату, але й від самого процесу.
Едуард поділився з нами простими рецептами дуже смачного закусочного печива. Воно ідеально підійде для дружніх посиденьок з келихом вина або просто для того, щоб перекусити.
ЗАКУСОЧНЕ ПЕЧИВО БІСКОТТІ З ПАРМЕЗАНОМ, ПРЯНОЩАМИ ТА ПЕРЦЕМ
Це чудове печиво прекрасно йде під чай, пиво або вино... Як закуска або перекус... Чудове в усіх сторін! Єдиний мінус - на одному не зупинитися!
1 ст. л чорного перцю
1,5 ч. л розпушувача
1 ч. л солі
2 склянки борошна
100 г сиру пармезан
80 г вершк. масла
3 яйця+жовток
1/2-2/3 склянки молока або нежирних вершків
1 ч. л сухих прянощів
1/2 ч. л паприки
Розігріти духовку до 180 градусів.
Застелити велике деко пергаментом.
У мисці з'єднати борошно, розпушувач, сіль, прянощі та сир.
Додати масло і пальцями розтерти в крихту. Розбити в миску яйця, молоко і замісити тісто.
Розділити тісто на 2 частини. Сформувати з кожної батончик і викласти на деко.
Злегка збити жовток, змастити ним батони, і посипати чорним перцем і паприкою, за бажанням, можна і кунжутом, наприклад.
Випікати біскотті 25 хвилин, до красивого золотистого кольору.
Вийняти деко з духовки. Зменшити температуру до 160 градусів.
Дати батонам постояти хвилин 10, потім нарізати діагонально ножем для хліба.
Розкласти біскотті на деко і поставити назад у духовку підсушитися по 10 хвилин з кожного боку.
От і все! Можна подавати самостійно, з овочами, сирами або якимось діпом.
СИРНЕ ПЕЧИВО З ЧАСНИКОМ
Чудове закусочне печиво, яке дуже легко приготувати і потім так само легко взяти з собою на роботу, як перекус, або подати гостям з сирним мусом і келихом вина.
На 1 деко:
2 склянки борошна
110 г верш. масла
1 ч. л розпушувача
2/3 склянки тертого сиру чедер
1/2 склянки вершків 10-12%
1/3 ч. л солі
1 ч. л сухого часнику
1 ч. л сухого базиліку
2 ст. л кунжуту
Борошно просіяти з розпушувачем.
Масло змішати з борошном до стану крихти, додати сіль, часник, базилік. Добре перемішати.
Ввести в тісто вершки та сир і замісити м'яке тісто.
Розкачати тісто в пласт товщиною 1-1,3 см. Вирізати печиво і покласти його на деко застелене пергаментом.
Змастити печиво молоком/вершками/жовтком і посипати кунжутом.
Випікати печиво 15-20 хвилин (до золотистого кольору) в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці.
Остудити і подавати до столу!
ПЕЧИВО ШОРТБРЕД З ПАРМЕЗАНОМ І МАКОМ
І знову сирне печиво, і знову чудова закуска до вина або просто так! Встояти неможливо, а робиться все дуже просто, як звичайно.
На 20 шт.:
70 г верш. масла
1/2 склянки борошна
70 г тертого пармезану
1/2 ч. л паприки
1/2 ч. л чорного перцю
дрібка солі
2 ст. л вершків
1 жовток або 4 ст. л молока
2 ст. л маку
Борошно з маслом змішати до стану крихти, додати всі інші інгредієнти. Замісити тісто. Сформувати з тіста кульки діаметром 3 см. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Злегка збити жовток з 1 ст. л. води. Якщо використовуєте молоко/вершки - нічого не додаємо.
Охолоджене печиво притиснути плоскою стороною ножа і сформувати пласке печиво діаметром до 5 см.
Однією стороною занурити печиво в яйце і потім в мак. Викласти печиво на деко і знову поставити в холодильник на 20-30 хвилин.
Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 12-15 хвилин.
Можна подавати як тепле, так і остигле!