7 бутербродів для пікніка, перед якими неможливо встояти
"Неправильно ти, дядя Федір, бутерброд їси.
Ти його ковбасою догори тримаєш, а треба ковбасою на язик класти, так смачніше вийде"
(с) м/ф "Троє з Простоквашино"
Бутерброди з нашої сьогоднішньої добірки можна їсти як завгодно, і від цього вони не стануть менш смачними. У наш час важко навіть уявити, що колись сендвічів взагалі не існувало. А що їли люди на сніданок, в обідню перерву, що вони брали з собою на пікнік, щоб перекусити в очікуванні основних страв і нагодувати дітей? Пропонуємо вам сім рецептів дивовижно смачних сендвічів, приготувати які, до того ж, дуже просто.
CЕНДВІЧ "РУБЕН"
Класичний американський гарячий бутерброд з яловичиною, сиром, кислою капустою та соусом. Цікаво, що суміш з майонезу та кетчупу з різними добавками в Америці називають російським соусом.
Інгредієнти (на 4 порції):
160 г запеченої яловичини;
8 шматочків житнього хліба;
8 шматочків швейцарського сиру;
120 г квашеної капусти;
¼ ст. майонезу;
1 ст. л. кетчупу;
1 ч. л. вустерського соусу;
1 ч. л. хрону;
сіль, перець.
Приготування:
1. Яловичину нарізати тонкими скибочками.
2. Змішати майонез, кетчуп, вустерський соус і хрін. Змастіть тонким шаром кожен шматочок хліба з одного боку.
3. Соус, що залишився, змішати з квашеною капустою.
4. Взяти чотири шматочки хліба і покласти на них продукти у наступному порядку: сир, м'ясо, квашена капуста, м'ясо, сир. Накрити зверху ще одним шматочком хліба.
5. Обсмажити сендвіч з обох сторін на грилі або гарячій сковорідці.
СЕНДВІЧ З ОГІРКОМ
А ось сендвіч з огірком - це традиційна англійська страва, яка зазвичай подається до чаю. Шанувальники класичної англійської літератури напевно не раз зустрічали її у творах Агати Крісті та Оскара Уайльда.
Інгредієнти:
білий хліб для тостів;
вершкове масло;
огірки;
сіль.
Приготування:
1. Скибочки хліба намазати маслом.
2. Огірок нарізати тонкими скибочками, покласти на хліб. Посолити.
3. Зверху накрити скибочками хліба, трохи притиснути, і розрізати навпіл, щоб вийшли сендвічі трикутної форми.
СЕНДВІЧ З ТУНЦЕМ
У США і країнах Західної Європи сендвічі з тунцем - найпопулярніша їжа для того, щоб перекусити під час перерви. Та ви й самі, напевно, часто чули про них у кіно та серіалах.
Інгредієнти:
хліб для тостів;
консервований тунець - 1 банка;
круто зварене яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
майонез - 1 ст. л.;
мариновані огірки;
зелена цибуля.
Приготування:
1. Розім'яти рибу виделкою, додати вершкове масло, майонез, перемішати. Додати натерте на тертці яйце і дрібно нарізану зелену цибулю.
2. Викласти отриману суміш на хліб товстим шаром, утрамбувати.
3. Огірки нарізати тонкими кружечками і викласти зверху, накрити другим шматочком хліба. Щільно притиснути, за бажанням - розрізати навпіл.
КЛУБНИЙ СЕНДВІЧ
Класичний клубний сендвіч - це конструкція з двох або трьох шматочків злегка підсмаженого хліба, між якими знаходиться начинка - індичка, курка, бекон, помідори, огірки, сир, яйця, цибуля або щось ще.
Інгредієнти:
хліб для тостів - 8 шматочків;
сир - 4 скибочки;
бекон - 200 г;
відварне м'ясо (яловичина, індичка) 200 г;
цибуля - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
майонез;
листя салату.
Приготування:
1. Скибочки хліба підсмажити з одного боку до золотистого кольору.
2. Другу сторону хліба змастити майонезом.
3. М'ясо нарізати тонкими скибочками, бекон - рваними шматками, помідори та цибулю - півкільцями, салат порвати руками.
4. Викласти на хліб - сир, м'ясо, бекон, помідори, цибулю, листя салату. Накрити другою скибочкою хліба.
РУЛЕТ З ЛАВАШУ З КУРКОЮ ТА ПОМІДОРАМИ
У лаваша, в який загортається начинка, існує безліч мексиканських аналогів - тортилья, енчілада, буріто, тако. Так що, обирайте будь-яку назву за смаком.
Інгредієнти:
лаваш тонкий вірменський;
куряче філе - 250 г;
помідор - 1 шт.;
твердий сир - 200 г;
листя салату;
майонез;
гірчиця;
сіль, перець.
Приготування:
1. Куряче філе розрізати на маленькі шматочки, обсмажити на сковороді до готовності, посолити, поперчити.
2. Помідори дрібно нарізати, листя салату порвати руками, сир натерти на тертці.
3. Змішати майонез з гірчицею.
4. Змастити лаваші майонезно-гірчичним соусом, покласти листя салату, посипати сиром, покласти помідори і куряче філе, скрутити у рулет.
5. Загорнути кожен рулет в харчову плівку і покласти в холодильник на 1-2 години, щоб лаваш краще просочився соусом і став більш м'яким.
ФРАНЦУЗЬКИЙ БУТЕРБРОД "КРОК-МСЬЄ"
У Франції також існує свій класичний сендвіч і називається він "крок-мсьє". Існує також варіант, який називається "крок-мадам", у ньому бутерброд подається з яєчнею.
Інгредієнти:
хліб - 4 шматочки;
шинка - 2 скибочки;
сир - 4 скибочки;
вершкове масло;
салат.
Приготування:
1. Скибочки хліба змастити тонким шаром вершкового масла. Обсмажити на сковороді з одного боку до золотистого кольору.
2. На 2 шматочки хліба покласти по скибочці сиру і накрити кришкою, щоб сир трохи розплавився.
3. Покласти на сир шинку, ще один шматочок сиру і другий шматочок хліба. Накрити кришкою і смажити ще 30-40 секунд.
4. Подати сендвічі зі свіжим салатом.
СЕНДВІЧ "СУБМАРИНА"
Кажуть, що сендвіч "субмарина" вигадали італійські докери, які працювали на американських верфях. З їхньої легкої руки "субмарини" поширилися по всій країні, а потім і по всьому світу.
Інгредієнти:
довгаста булочка або чіабата;
майонез - 2 ст. л.;
цибуля - 1 шт.;
салямі - 4 скибочки;
шинка - 4 скибочки;
сир - 4 скибочки;
оливкова олія;
листя салату;
сіль, перець, орегано.
Приготування:
1. Булочку розрізати уздовж, щоб вона відкривалася, як книжка.
2. Змастити булочку всередині майонезом.
3. Дрібно нарізати листя салату, цибулю - тонкими півкільцями. Покласти у миску, додати сіль, перець, орегано, оливкову олію та перемішати.
4. Викласти на нижню половинку сендвіча скибочки салямі, сиру та шинки, а потім суміш з луку та салату.
5. Щільно притиснути верхньою половинкою булочки. За бажанням, бутерброд можна закріпити шпажками.