Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 чудових десертів для дітей

7 чудових десертів для дітей

5 серпня 2016 | 15:45

"Він мало розбирався у дитячих смаках, але знав, що діти люблять солодке і чарівне"
© Дж. Р.Р. Толкін

Звичайно ж, всі знають, що діти просто обожнюють солодке. Також широко відомо, що солодке - шкідливо. Як же бути в цій ситуації? Позбавити дитину задоволення? Або дозволити їй їсти те, що подобається, намагаючись не думати, які це матиме наслідки? У нас є для вас хороша новина - вам зовсім не потрібно обирати менше з двох зол, ми пропонуємо вам варіант набагато кращий.
Десерти з нашої сьогоднішньої добірки не лише неймовірно смачні, вони ще й складаються з виключно корисних продуктів - моркви, сиру, молока, горіхів, ягід. Хіба це не прекрасно?

СИРНИЙ ПИРІГ З АБРИКОСАМИ - рецепт від Зосі

Читайте рецепт у блозі: http://www.k1.ua/uk/programs/prosvitnutski/Recepty_shastya_Nova_istoriya/blog/122-desert-sirniy-pirig-z-abrikosami

ГРИЛЬЯЖНИЙ ДЕСЕРТ З ФРУКТАМИ

200 г йогурту
200 г ягід (малина, полуниця)
1 банан
6 ст. ложок вівсяних пластівців
Жменя горіхів
Мед
Кокосова стружка

1. На розігріту сковороду висипати пластівці і злегка підсмажити (хвилин п'ять), додати горіхи.
2. Влити мед і довести до карамелізованого стану, постійно помішуючи.
3. Покласти частину маси в баночку, залити йогуртом, щоб він її повністю вкрив. Покласти зверху малину та банан.
4. Покласти наступний шар маси з пластівців, горіхів і меду, потім фрукти.
5. Посипати зверху кокосовою стружкою.

СИРНИЙ ДЕСЕРТ З ЯГОДАМИ

300 г ягід
200 г густої сметани або вершків
300 г сиру
200 г цукру
1 лимон
½ склянки подрібнених волоських горіхів

1. Сир розтерти з цукром, додати сметану, свіжовичавлений лимонний сік і ретельно перемішати.
2. Викласти сирну масу в скляночки, зверху насипати горіхи та ягоди.
3. Можна прикрасити гілочкою м'яти.


ЛИМОННЕ СУФЛЕ

200 г цукру
50 г м'якого вершкового масла
3 яйця
1 ч. ложка лимонної цедри
Сік 1 лимона
250 мл молока
40 г борошна
Сіль на кінчику ножа
Ванілін - за смаком

1. Жовтки відокремити від білків і перетерти з половиною цукру.
2. Додати борошно, сіль, масло, цедру, сік лимона і добре перемішати.
3. Влити молоко, постійно помішуючи, збити міксером.
4. Білки збити з цукром до стану густої піни, а потім обережно ввести у першу суміш.
5. Форми для запікання змастити маслом і покласти в них тісто.
6. Налити у деко з невисокими бортами воду, поставити його в духовку і розігріти, щоб вийшла водяна баня.
7. Форми з суфле поставити на деко з водою і випікати 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Трохи охолодити, потім перевернути суфле на тарілки. Прикрасити ягодами і листочками м'яти.

СИРНА ЗАПІКАНКА

0,5 кг сиру
100 г цукру
100 г манки
50 г молока
50 г вершкового масла
2 яйця
Ванілін - за бажанням

1. Сир, цукор, яйця, розм'якшене вершкове масло, молоко та ванілін добре перемішати за допомогою міксера.
2. Обережно всипати манку, розмішати, щоб не було грудочок.
3. Викласти масу у форму для запікання і залишити на годину, щоб манка набухла.
4. Випікати при температурі 180 градусів, приблизно, 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки (готовність перевірити за допомогою сірника або дерев'яної зубочистки).
5. Подавати зі сметаною або варенням.

МОЛОЧНЕ ЖЕЛЕ З ПОЛУНИЦЕЮ

200 мл молока
50 мл вершків
50 г цукру
150 г полуниці
10 г желатину
100 мл води
Полуничний сироп

1. Желатин розвести у холодній воді, дати постояти 5-10 хвилин.
2. Молоко та вершки влити в каструльку, всипати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння, зняти з вогню, трохи остудити.
3. Влити розведений у воді желатин і розмішати до повного розчинення.
4. На дно формочок покласти нарізану полуницю, залити молочною сумішшю і поставити формочки у холодильник на 4-5 годин.
5. Викласти желе з формочок на тарілку (для того, щоб це було простіше зробити, потрібно опустити їх на кілька секунд у гарячу воду), полити полуничним сиропом і прикрасити свіжими ягодами.

ІНДІЙСЬКІ МОРКВЯНІ ЦУКЕРКИ

0,5 кг моркви
200 г цукру
100 г мелених горіхів
100 г родзинок
3 ст. ложки лимонного соку
1 ч. ложка лимонної цедри

1. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці, покласти у каструльку.
2. Додати лимонний сік і цедру, поставити на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи, поки маса не загусне.
3. Додати горіхи і родзинки, трохи остудити.
4. Вимісити руками до однорідного стану.
5. Розкласти морквяну масу по формочках і поставити у холодильник.
6. Коли цукерки затвердіють, вийняти їх з форми.

Телепрограма