7 легких і смачних салатів зі свіжих овочів
"Будь-яка жінка може зробити з нічого три речі - зачіску, скандал і салатик"
Ось і відшуміли довгі травневі свята насичені подіями, подорожами, прогулянками, пікніками, активним відпочинком та ситної їжею. І не знаємо, як вам, а нам дуже хочеться чогось легенько, корисного і дуже простого в приготуванні. Бажано зі свіжих овочів, які вже красуються на всіх прилавках (а деякі навіть - на наших власних грядках). На щастя для нас, кулінари вигадали таку чудову страву як салат. Ми ж обрали з них ті, які одночасно смачні, некалорійні та прості у приготуванні. І з задоволенням ділимося їхніми рецептами з вами.
Андалузький салат
Інгредієнти:
2 помідори;
2 огірки;
1 цибулина;
1 невелика редька;
пучок зелені (кріп, петрушка);
сіль, перець, паприка;
оцет;
оливкова олія.
Приготування:
1. Редьку очистити, натерти на крупній тертці. Залити оцтом, почекати, поки вона пустить сік, який потім потрібно злити.
2. Огірки і цибулю нарізати півкільцями, помідори - великими шматками. Додати редьку, і крупно нарізану зелень. Посолити, поперчити, заправити оливковою олією і перемішати.
Салат з помідорами та базиліком
Інгредієнти:
2 помідори;
1 цибулина;
пучок базиліка;
1 зубчик часнику;
сіль, цукор, перець;
оливкова олія.
Приготування:
1. Помідори нарізати великими шматочками, цибулю - півкільцями, базилік - порвати руками.
2. Змішати помідори, цибулю та базилік і пропущений через прес часник.
3. Додати сіль, перець, трохи цукру, заправити оливковою олією і перемішати.
Шопський салат
Інгредієнти:
8 помідорів;
6 огірків;
2 солодких перця;
1 цибулина;
200 г бринзи;
кілька маслин;
сіль, перець;
оцет;
оливкова олія.
Приготування:
1. Огірки та цибулю нарізати півкільцями, помідори – дольками. Перець очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. Перемішати помідори, огірки, перець та цибулю, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і оцтом, перемішати.
3. М'яку бринзу розім'яти виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, тверду - натерти на крупній тертці.
4. Салат розкласти по тарілках, у кожну тарілку додати зверху бринзу і прикрасити оливкою.
Вальдорфський салат
Інгредієнти:
1 яблуко;
1 стебло селери;
волоські горіхи за смаком;
100 г сиру з блакитною пліснявою;
листя салату;
сіль, білий перець;
лимонний сік;
оливкова олія.
Приготування:
1. Яблука нарізати невеликими шматочками, селеру - соломкою, сир - кубиками. Волоські горіхи - подрібнити ножем, листя салату - порвати руками.
2. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і скропити лимонним соком.
Салат Капрезе
Інгредієнти:
помідори;
сир моцарела;
базилік;
сіль, перець;
оливкова олія.
Приготування:
1. Помідори та моцарелу нарізати кільцями товщиною приблизно 1 см.
2. Викласти на тарілку, чергуючи помідори і сир, посолити, поперчити, скропити оливковою олією.
3. Базилік порвати руками і прикрасити ним салат.
Панцанелла
Інгредієнти:
буханка черствого хліба/батона;
4 помідори;
1 огірок;
1 зубчик часнику;
1 цибулина;
пучок базиліка;
сіль, перець;
оливкова олія.
Приготування:
1. Хліб нарізати кубиками товщиною в 1 см, викласти на деко, скропити оливковою олією, підсушити в духовці.
2. Помідори нарізати великими дольками, огірки - четвертинками кружків, цибулю - півкільцями, базилік - дрібно нарізати, часник пропустити через прес.
3. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, струсити, щоб вони перемішалися, і заправити оливковою олією.
Салат з огірками та руколою
Інгредієнти:
2 огірки;
пучок руколи;
2 круто зварених яйця;
сіль, перець;
оливкова олія.
Приготування:
1. Яйця розрізати навпіл, огірки нарізати кільцями, рукколу порвати руками.
2. Змішати інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією, перемішати.