5 чудових сніданків з усього світу
"- Хочеш поснідати?
- Поснідати? Уже 10-та вечора.
- Ну і що? Млинці можна пекти в будь-який час доби"
(Х/ф "Щоденник пам'яті")
Дієтологи всього світу впевнені - снідати не лише можна, але й треба! Сьогодні ми підготували для вас добірку сніданків, які гарантовано нададуть вам заряд бадьорості та гарного настрою на весь день. А допомогли нам у цьому кулінари різних країн світу.
Класичний французький омлет з сиром
Вам знадобиться:
Яйця - 2 шт.;
Молоко - 20 мл;
Тертий сир - 50 г;
Вершкове масло - 20 г;
Сіль, перець, трави - за смаком.
Приготування:
1. Збити віночком яйця з молоком.
2. Розтопити на сковорідці вершкове масло.
3. Вилити на сковорідку суміш з яєць і молока, трохи погойдуючи сковорідку, щоб омлет прихопився.
4. Посипати зверху тертим сиром і травами.
5. Згорнути омлет навпіл і готувати під кришкою ще 1 хвилину.
Сніданок по-іспанськи. Сендвіч з хамоном
Вам знадобиться:
1 чіабата;
Дві скибочки хамону;
Оливкова олія;
Кілька гілочок руколи.
Приготування:
1. Розрізати чіабату навпіл і обсмажити хліб до золотистого кольору.
2. Полити половинки хліба оливковою олією.
3. Покласти на хліб гілочки подрібненої руколи та скибочки хамону.
4. Подавати з великою чашкою кави.
Сніданок по-американськи. Оладки з гарбузовим сиропом
Гарбузовий сироп для цієї страви бажано приготувати заздалегідь.
Вам знадобиться:
Для сиропу:
Гарбуз 0,5 кг;
Яблучний сік - 1 склянка;
Цукор - 1/3 склянки;
Лимонний сік - 2 ст. л.;
Тертий імбир - ¼ ч. л.;
Кориця за смаком.
Приготування сиропу:
1. Зварити гарбуз і приготувати з нього пюре.
2. Змішати з яблучним соком і цукром в невеликій каструльці.
3. Додати корицю та імбир.
4. Довести до кипіння і варити на повільному вогні до загустіння (приблизно 40 хвилин).
5. Зняти з вогню і додати свіжовичавлений лимонний сік. Зберігати в холодильнику.
Для оладок:
Борошно - 200 г;
Сода - ½ ч. л.;
Цукор ванільний - 3 ст. л.;
Молоко - 250 мл;
Яйця - 2 шт.;
Щіпка солі;
Олія для смаження.
Приготування:
1. Змішати борошно, соду та ванільний цукор в одній ємності, молоко, яйця і сіль - в інший, потім з'єднати все разом і ретельно збити міксером.
2. Смажити на середньому вогні, перевертаючи моинці, як тільки з'являться бульбашки повітря. Подавати, поливши гарбузовим соусом.
Класичний англійський сніданок
Вам знадобиться:
1 товста свиняча сосиска/сарделька;
2 шматочки тонко нарізаного копченого бекону;
1 яйце;
Кілька печериць;
1 помідор, порізаний кружальцями;
1/2 банки консервованої квасолі в томаті;
2 товстих шматка хліба;
Вершкове масло і рослинна олія.
Приготування:
1. Викласти квасолю на сковорідку, посипати червоним або чорним перцем і добре прогріти, постійно помішуючи, щоб вона не підгоріла, поки томатний соус трохи не загусне. Перед подачею на стіл, покладіть у страву трохи вершкового масла.
2. Сардельки і бекон підсмажити на сковорідці або на грилі.
3. Обсмажити гриби і нарізаний кружальцями помідор у невеликій кількості вершкового масла і рослинної олії.
4. Приготувати яєчню, не розмішуючи жовток.
5. Хліб підсушити в тостері або обсмажити.
6. Розкласти все на одній тарілці та подавати з кетчупом і склянкою свіжовичавленого апельсинового соку.
Сніданок по-грецьки. Манний пудинг
Цей сніданок підійде тим, у кого вранці зовсім немає часу на приготування, тому що готується він з вечора.
Вам знадобиться:
Манна крупа - 1/3 склянки;
Оливкова олія - 1 ст. л.;
Мигдальні пластівці - 1 ст. л.;
Фініки без кісточок;
Кунжут - 1 ч. л .;
Соняшникова олія - 1 ст. л.;
Вода - 1,5 склянки;
Коричневий цукор - ½ склянки;
Апельсиновий сік - 1 ст. л .;
Цедра апельсина - 1 ч. л.;
1 паличка кориці;
Кардамон, гвоздика, кориця мелена;
Імбир тертий - 1 ч. л.
Приготування:
1. Змішати в каструльці воду, цукор, апельсиновий сік, цедру, гвоздику, кардамон, імбир і паличку кориці. Довести до кипіння на середньому вогні, а потім готувати, помішуючи на маленькому вогні 10 хвилин.
2. Зняти з вогню, вийняти паличку кориці та остудити, не ставлячи в холодильник.
3. Фініки вимочити у воді та порізати шматочками.
4. Розігріти каструлю з товстим дном, налити оливкову і соняшникову олію, нагріти її, а потім всипати манну крупу.
5. Додати мигдальні пластівці, кунжут і фініки.
6. Підсмажити, постійно помішуючи, поки манка не стане золотистого відтінку (приблизно 10 хвилин).
7. Акуратно і потроху влити цукровий сироп, продовжуючи помішувати. Збивати масу до загустіння. Коли вона стане дуже в'язкою, зніміть з вогню, накрийте рушником і дайте їй постояти 10 хвилин.
8. Розкладіть у формочки та поставте в холодильник на ніч.
9. Подавати, посипавши меленою корицею.