Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 легких і вишуканих закусок до новорічного столу

8 легких і вишуканих закусок до новорічного столу

20 грудня 2018 | 13:55

Що ж, до головного свята року залишаються лічені дні, і саме час подумати про те, чим пригощати гостей. Як завжди, виникає питання, що ж приготувати на святковий стіл, окрім традиційного олів'є? Ми пропонуємо урізноманітнити ваше новорічне меню, доповнивши його легкими, вишуканими і нестандартними закусками.
 

РУЛЕТ ЗІ ШПИНАТУ З ЛОСОСЕМ І ВЕРШКОВИМ СИРОМ
 

1 упаковка замороженого шпинату
1 пучок базиліку
3 яйця
200 г слабосоленого лосося
200 г вершкового сиру
1 лимон
1 ст. ложка сухого кропу
Сіль, перець - за смаком

1. Шпинат покласти на розігріту сковороду і трохи протушкувати. Злити воду.
2. З'єднати в блендері шпинат, яйця, базилік, додати сіль, перець і збити все до однорідності.
3. Викласти масу на деко і запікати до готовності в духовці при температурі 180 градусів.
4. З лимона зняти цедру, віджати сік.
5. Змішати вершковий сир з лимонним соком, цедрою і кропом.
6. На тісто покласти сирну начинку, а потім скибочки лосося.
7. Згорнути рулетиком і залишити в холодильнику на ніч.
8. Готовий рулет перед подачею нарізати шматочками.
 

ГРУШІ В БІЛОМУ ВИНІ З В'ЯЛЕНИМИ ПОМІДОРАМИ ТА СИРОМ
 

2 груші
1 склянку води
1 склянка білого вина
1 ст. ложка меду
В'ялені помідори
М'який сир (фета, бринза, рокфор)
Чебрець або розмарин для прикрашання

1. Налити в каструльку воду і вино, додати мед, і довести до кипіння.
2. Опустити у воду розрізані навпіл груші та варити на повільному вогні 10-20 хвилин в залежності від твердості груш - вони повинні стати м'якими, але не розвалюватися.
3. Готові груші викласти порційно на тарілки, зверху покласти шматочки сиру і в'ялені помідори. Прикрасити гілочками чебрецю або розмарину.
 

ІНЖИР З БЕКОНОМ І БЛАКИТНИМ СИРОМ
 

10 плодів свіжого інжиру
300 г сиру з блакитною пліснявою
10 скибочок бекону або шинки

1. Плоди інжиру надрізати хрест-навхрест, всередину покласти сир. Кожен інжир зовні обернути смужкою бекону.
2. Покласти інжир на деко і запікати в духовці 15-20 хвилин, щоб сир розтанув, а на беконі з'явилася хрустка скоринка.
 

РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНІВ З ПОМІДОРАМИ
 

Баклажани
Помідори
Моцарелла
Часник
Зелень (кріп, петрушка)
Майонез
Зелена цибуля для прикрашання

1. Баклажани вимити, нарізати тонкими скибочками вждовж, вимочити в підсоленій воді, щоб зникла гіркота, а потім обсмажити на сковороді з олією з обох боків до появи золотистої скоринки. Прибрати зайвий жир паперовим рушником.
2. Часник вичавити через прес, додати подрібнену зелень, майонез і добре перемішати.
3. Отриманою сумішшю змастити скибочки баклажанів з одного боку.
4. Помідори та сир нарізати тонкими скибочками. Покласти по 2-3 скибочки на баклажани, згорнути рулетиком і перев'язати зеленою цибулею.
5. Поставити в холодильник на півгодини і подавати до столу.
 

КАНАПЕ З КРЕКЕРІВ З ВЕРШКОВИМ СИРОМ ТА ІКРОЮ
 

Солоні крекери
Вершковий сир
Червона ікра
Кріп і зелена цибуля для прикрашання

1. На крекери викласти вершковий сир і трохи ікри. Прикрасити гілочками кропу і зеленою цибулею.
 

РУЛЕТИ З ЛОСОСЯ З ОГІРКОМ ТА ІМБИРОМ
 

Слабосолений лосось
Довгий огірок
1 ч. ложка натертого імбиру
Сіль
Зелена цибуля

1. Огірок очистити від шкірки і нарізати соломкою. Покласти в миску, посипати сіллю і дати постояти 10 хвилин. Потім додати тертий імбир.
2. Лосось нарізати тонкими скибочками, покласти всередину кілька шматочків огірка з імбиром і згорнути рулетиками. Перев'язати зеленою цибулею.
 

ВОЛОВАНИ З КРЕВЕТКАМИ
 

Воловани (можна купити готові) - 20-25 шт.
200 г креветок
2 помідори
100 г твердого сиру
Майонез
Сіль, зелень
Базилік для прикрашання

1. Креветки відварити, помідори нарізати невеликими кубиками, сир натерти на тертці, зелень - подрібнити. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом, за бажанням - досолити.
2. Наповнити воловани начинкою, прикрасити листочками базиліку.
 

РУЛЕТИКИ З ШИНКИ З КРАБОВИМ САЛАТОМ

10 скибочок шинки
100 г крабових паличок
2 яйця
½ цибулини
Майонез
Зелену цибулю для прикрашання

1. Приготувати салат: крабові палички, цибулю і яйце дрібно нарізати, перемішати, заправити майонезом.
2. Викласти салат на скибочки шинки, згорнути рулетиком і перев'язати зеленою цибулею.

Телепрограма