10 холодних кавових коктейлів, які врятують вас у спеку
"Є речі, які варті того, щоб їм зберігали вірність. Наприклад, кава"
Джон Голсуорсі, "Квітка в пустелі"
Літня спека - не привід відмовлятися від улюбленого напою. Потрібно лише його трохи охолодити, додати кілька секретних інгредієнтів і вуаля, у вас вже чудовий коктейль на основі кави, який не тільки бадьорить, але й освіжає. Втім, наші сьогоднішні рецепти порадують не лише кавоманів, вони точно сподобаються навіть тим, хто байдужий до звичайної кави.
ФРАППЕ
100 мл еспрессо
100 мл молока
Лід
Еспрессо і молоко збити в блендері на низькій швидкості. Додати лід і розмолоти. Збити в піну на максимальній швидкості. Подавати у високому бокалі.
ГЛЯССЕ
1 склянка кави
100 г пломбіру
Лід
Гарячу каву налити в келихи, викласти зверху морозиво та лід.
М'ЯТНО-ШОКОЛАДНА КАВА
2 склянки кави
50 г чорного шоколаду
2 ст. ложки м'ятного сиропу
Лід
Розчинити шоколад в гарячій каві, охолодити. Додати м'ятний сироп, кілька кубиків льоду, перемішати. За бажанням можна прикрасити напій листочками м'яти.
БАНАНОВО-КАВОВИЙ КОКТЕЙЛЬ
1 склянка кави
100 г морозива
1 банан
Тертий шоколад
Лід
Банан подрібнити в пюре за допомогою блендера, додати морозиво, збити. Влити каву та ще раз збити. Розлити в келихи, посипати тертим шоколадом, додати лід і перемішати.
КАВА З ЛЬОДОМ ПО-ТАЙСЬКИ
2 склянки кави
1 склянка вершків
3 ст. ложки згущеного молока
Кориця, кардамон - за бажанням
Лід
Вершки підігріти в каструльці на середньому вогні, ввести згущене молоко, прянощі, довести до кипіння та зняти з вогню. Дати настоятися під кришкою 15 хвилин. У склянки покласти кубики льоду, вилити вершкову суміш, а потім - холодну каву.
КОКОСОВИЙ ФРАППЕ
50 мл еспрессо
1 склянка кокосового молока
1 ч. ложка кокосового сиропу
Лід
Всі інгредієнти збити в блендері до однорідного стану, розлити напій у склянки і додати колотий лід.
ЛАТТЕ З ЛЬОДОМ
1 склянка кави
1 склянка молока
Збиті вершки
50 мл вершкового лікеру - за бажанням
Какао або тертий шоколад
Лід
Келихи поставити в холодильник, щоб вони злегка «запітніли». Молоко злегка збити в блендері, влити лікер і збити на повній швидкості до утворення піни. Розлити каву в келихи, додати лід і тонкою цівкою влити збите молоко. Прикрасити збитими вершками і посипати какао.
ФРАПУЧІНО
200 мл молока
100 мл кави
2 ч. ложки порошку какао
Тертий шоколад
Лід
Молоко, каву та какао змішати в блендері та збити до утворення пінки. Розлити напій в келихи, додати колотий лід, зверху посипати тертим шоколадом.
ХОЛОДНА КАВА ПО-ВІДЕНСЬКИ
2 склянки кави
1 склянка жирних вершків
Цукор
Лід
Половину вершків змішати з кавою до однорідного стану, охолодити в холодильнику. Вершки збити з цукром в міцну піну. Розлити каву в келихи або чашки, зверху викласти збиті вершки та додати колотий лід.
МОЛОКО З КАВОВИМ ЛЬОДОМ
100 мл кави з цукром
2 склянки молока
Каву налити в формочки для льоду та поставити в морозилку до застигання. Готовий кавовий лід покласти в склянки і залити холодним молоком. Почекати кілька хвилин, щоб лід трохи підтанув і змішався з молоком.
Сохранить