5 рецептів неймовірно смачного домашнього морозива
"Чесна дитина любить не маму з татом, а морозиво"
Перше морозиво винайшли в Китаї п'ять тисяч років тому. Це була суміш зі снігу, льоду, молока та шматочків цитрусових. Довгі роки воно було ласощами для обраних. Морозиво подавали виключно до імператорського столу, а секрет його приготування ретельно оберігався. Європейці дізналися про морозиво у 1295 році з легкої руки мандрівника Марко Поло, який привіз його рецепт з далеких країв.
Напевно немає людини, яка б не любила морозиво, та чи багатьом доводилося готувати його своїми руками? А, між іншим, це дуже просто. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі! Пропонуємо вашій увазі п'ять простих рецептів дивовижного домашнього морозива.
1. ПЛОМБІР
Інгредієнти:
3 яєчних жовтки;
100 г цукру;
350 мл вершків (не менше 35% жирності);
240 мл молока.
Приготування:
1. Жовтки ретельно розтерти з цукром.
2. Нагріти в каструльці молоко, додати до нього жовтки з цукром, поставити на повільний вогонь і варити до загустіння. Зняти з вогню, остудити.
3. Збити попередньо охолоджені вершки.
4. Додати молочно-жовткову масу, добре перемішати, покласти у форми, поставити в морозилку.
5. Дістати через годину, перемішати, знову розкласти по формах і поставити в морозилку до повного застигання.
2. ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
300 мл вершків;
3 яєчні білки;
плитка темного шоколаду (100 г);
100 г цукру;
50 г цукрової пудри;
ванільний цукор - щіпка.
Приготування:
1. Шоколад розламати на шматки.
2. Вершки проварити з цукром і ванільним цукром на повільному вогні протягом 20 хвилин.
3.Додати шоколад, варити ще 10 хвилин.
4. Остудити, збити міксером.
5. Збити білки з цукровою пудрою, додати до вершків, обережно перемішати.
6. Покласти у форму, поставити в морозилку.
7. Вийняти через 3 години, ще раз збити міксером і поставити в морозилку ще на 3 години.
3. ПОЛУНИЧНЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
½ кг полуниці;
3 яєчних жовтки;
150 г цукру;
300 мл вершків.
Приготування:
1. Жовтки розтерти з цукром.
2. Полуницю протерти через сито.
3. Вершки збити, додати до них полуничне пюре і жовтки з цукром. Перемішати.
4. Розкласти по формах і поставити в морозилку на кілька годин.
5. Перед подачею можна перекласти вміст формочок на тарілку і прикрасити свіжою полуницею.
4. ЛИМОННЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
500 мл вершків;
1 банка згущеного молока;
1 лимон.
Приготування:
1. Вершки збити, додати згущене молоко і свіжовичавлений сік лимона, перемішати.
2. Отриману масу вилити у форму, поставити в морозилку на 2 години.
3. Вийняти морозиво, перемішати, розкласти по формах, і поставити в морозилку на 6-8 годин.
5. ФРУКТОВО-ЙОГУРТОВЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
100 мл вершків;
2 склянки йогурту;
½ склянки цукру;
1 ч. л. желатину;
50 мл води;
0,5 кг будь-яких фруктів або ягід.
Приготування:
1. Замочити желатин у воді кімнатної температури і залишити для набухання.
2. Фрукти або ягоди (у мене сьогодні полуниця) вимити, скласти в чашу для блендера і подрібнити до стану пюре.
3. Збити вершки, поступово додаючи цукор. Збивати, поки цукор не розчиниться, до появи пишної піни.
4. Додати до ягідного пюре вершки та йогурт. Добре збити міксером або блендером.
5. Желатин трішки підігріти на плиті або в мікрохвильовій печі, щоб він розтанув, і додати до маси. Ще раз все добре збити.
6. Розкласти готове морозиво по формах і поставити в морозильну камеру на 6-7 годин, а краще на ніч.