Як вибрати солодкий кавун і стиглу диню. 10 простих правил
"Єдине, що я розумію в кавунах, так це те, що, якщо я по ньому постукати,
а з нього постукали у відповідь, - це однозначно поганий кавун"
Кавун і диня - улюблені літні ласощі для переважної більшості людей. Зрозуміло, в тому випадку, якщо вони стиглі, соковиті та солодкі. А ось незрілий, несмачний плід може стати справжнім розчаруванням. Як не помилитися у виборі? Знаючи деякі хитрощі, ви легко станете справжнім профі в цьому питанні.
1. Смужки у кавуна повинні бути яскравими та контрастними.
2. Одна з головних ознак стиглого солодкого кавуна - жовта або помаранчева пляма збоку.
3. Поверхня стиглого кавуна - гладка, блискуча, без тріщин, вм'ятин і подряпин.
4. Якщо злегка ляснути кавун долонею, звук має вийти дзвінким.
5. Навпаки, якщо так само вчинити з динею, звук повинен бути глухим.
6. І у кавуна, і в дині головна ознака стиглості - сухий хвостик.
7. Диня повинна пахнути! Тонкий солодкий аромат - обов'язковий атрибут стиглої дині. Якщо вона не пахне - значить, ще недозріла, якщо пахне занадто різко - перезріла.
8. Колір хорошої дині завжди рівномірний, незалежно від сорту, без темних плям.
9. Якщо трохи натиснути на диню, її кірка повинна злегка пружинити. Якщо поверхня занадто м'яка, то вона перезріла.
10. Спробуйте пошкребти корочку дині нігтем - якщо вам вдалося подряпати диню, то вона стигла. Якщо поверхня залишилася цілою - їй не завадить трохи дозріти.
ВАЖЛИВО:
- Дині повинні лежати в спеціальних піддонах глибиною не менше 20 см.
- Точки продажу не повинні бути розташовані поблизу автомобільних трас, тонка шкіра дині вбирає всі отруйні речовини та вихлопи.
- Купувати диню краще у другій половині серпня та у вересні.
Сохранить