10 оригінальних рецептів овочевих смузі
Як добре, що влітку у нас є можливість їсти свіжі овочі. Адже це ідеальна їжа для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою. Вони смачні та корисні, очищають організм і покращують обмін речовин, вітамінів у них багато, а калорій - мало. Чудовою заміною традиційним салатам можуть стати смузі - густі коктейлі зі змішаних у блендері овочів. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кількома рецептами таких коктейлів.
ГОСТРИЙ ТОМАТНИЙ СМУЗІ
1 помідор
1 склянка кефіру або йогурту
1 гострий перець чилі
1 зубчик часнику
Півпучка розмарину або петрушки
Сіль, перець
Овочі та зелень дрібно нарізати та перетерти у блендері. Залити кефіром, додати сіль, перець і добряче збити.
СМУЗІ З БРОКОЛІ ЗІ ШПИНАТОМ І ОГІРКОМ
100 г броколі
50 г шпинату
1 огірок
Сік лайма
Сіль
Броколі відварити, шпинат нарізати й трохи протушкувати. Всі інгредієнти скласти в чашу блендера, вичавити сік лайма та збити до однорідного стану.
ТОМАТНИЙ СМУЗІ З ОГІРКОМ І ПЕРЦЕМ
1 помідор
1 солодкий перець
1 огірок
Сіль, перець
Всі інгредієнти нарізати, подрібнити у блендері, додати трохи холодної води або колотого льоду та ще раз збити.
ОГІРКОВИЙ СМУЗІ
1 склянка кефіру або йогурту
1 огірок
Пучок кропу
Сіль
Огірок і кріп нарізати, покласти в чашу блендера, подрібнити. Влити кефір, посолити, збити.
ТОМАТНО-МОРКВЯНИЙ СМУЗІ
2 помідори
1 морква
1 стебло селери
1 ч. ложка оливкової олії
Сіль, перець за смаком
Моркву натерти на тертці, помідори та селеру нарізати. Всі інгредієнти покласти у блендер і добряче збити.
СМУЗІ З ПЕРЦЮ З ЛИМОННИМ СОКОМ
1 солодкий перець
Сік половинки лимона
Сіль
Перець очистити, нарізати та подрібнити у блендері. Додати лимонний сік, трохи води й гарненько збити.
БУРЯКОВИЙ СМУЗІ
1 невеликий буряк
½ склянки води
Сік половинки лимона
Буряк запекти в духовці або відварити. Нарізати шматками та подрібнити у блендері. Влити воду, додати сік лимона та збити.
СМУЗІ З ЗЕЛЕНИХ ОВОЧІВ
1 огірок
100 г молодої капусти
Пучок кінзи
1 склянка холодного зеленого чаю
1 ч. ложка натертого імбиру
Сік 1 лимона
Сіль за смаком
Капусту нашаткувати, огірок і кінзу нарізати. Скласти овочі в чашу блендера, подрібнити. Влити чай, лимонний сік, додати імбир і збити.
ГАРБУЗОВО-МОРКВЯНИЙ СМУЗІ
100 г гарбуза
1 морква
1 склянка йогурту або кефіру
Гарбуз запекти або відварити. Натерти овочі на тертці, залити йогуртом і добряче збити блендером.
СМУЗІ З КАПУСТИ ТА АВОКАДО
100 г капусти
1 авокадо
Вода або лід
Сіль
Капусту нашаткувати, авокадо очистити, вийняти кісточку, нарізати. Збити блендером, додавши трохи води або колотого льоду.
Сохранить
Сохранить